lokSporting Lokeren
Germinal Beerschot
Datum: 12/03/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Daknam
Lokeren thuis onderuit tegen Ger. Beerschot
Jan Martynowski
| 0 reacties
Lokeren thuis onderuit tegen Ger. Beerschot
Foto: © SC

Lokeren heeft voor eigen publiek geen te beste beurt gemaakt. Het verloor van Germinal Beerschot, en zakt daardoor wat dieper weg in de grijze middenmoot. Willy Reynders schijnt niet te kunnen wat zijn voorganger, Franky Van der Elst, ook niet kon: van dit Lokeren een ploeg maken die voor Europees voetbal kan vechten. De ratten daarentegen halen zes op zes. Was de beslissing van het bestuur om Brijs aan te houden dan toch de correcte? Het lijkt wat vroeg om dat al te zeggen, maar de hemel klaart toch wat op voor de geplaagde Antwerpenaars.

De thuisploeg miste Diallo, Madi en Zoundi door schorsingen. Doba keerde dan weer terug uit schorsing. Germinal Beerschot startte met dezelfde elf die eerder op de week Genk over de knie legden.

Lokeren begon het best aan de wedstrijd, maar dat leverde niet veel doelgevaar op. Na een kwartier namen de bezoekers het heft wat meer in handen, maar ook dat leidde niet tot veel kansen. Hoefkens kon dreigen na een vrije trap van Cruz, en diezelfde Cruz miste wat later zijn schot compleet. Ook Cavens probeerde op doel te besluiten, maar Milojevic had geen moeite met zijn schotje. Tegen het einde van de eerste helft kwam Lokeren weer wat meer opzetten, en dat zorgde voor kansen voor Tailson (over) en Camara (voorbij Luciano maar door de verdediging gered). De nul-nul ruststand was dan ook logisch en verdiend, gezien geen van beide ploegen imponeerde.

Reynders probeerde de bakens dan maar te verzetten door Camara te vervangen door de nochtans licht geblesseerde Gretarsson. Maar ook de IJslander kon niet voor veel dreiging zorgen. Toch probeerden de tricolores te drukken, vooral via Tailson. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Verdediger Carlos werkte de bal bijna voorbij zijn eigen doelman, waardoor de bal in hoekschop belandde. Daaruit scoorde Carl Hoefkens de openingstreffer. De ratten vonden het wel genoeg en kropen achteruit. Lokeren kon hier niet veel tegenin brengen, en kwam niet verder dan een afgekeurde goal van Roma.

Net als vorig seizoen wint Germinal Beerschot dus op Daknam met 0-1. Hierdoor kan het iets geruster ademhalen. Lokeren wacht nog een grijs seizoenseinde.