Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Freethiel
Charleroi in slotkwartier voorbij Beveren
Tonnelier Caroline

Charleroi won op de Freethiel voor het eerst sinds de 15e speeldag nog eens een wedstrijd op verplaatsing.  De Karolo’s spoelden de bekeruitschakeling tegen Lierse door met een 1-2 overwinning.  De Henegouwers staan nog steeds stevig zesde, met nog een waterkansje op Europees voetbal.
De wedstrijd begon veelbelovend, met in de eerste vijf minuten goede acties van Sanogo, terug uit schorsing, en Romaric voor Beveren en Akgul aan de overkant.  Daarna verwaterde de wedstrijd echter, met vooral veel middenveldspel maar weinig doelgerichte acties.  De Beverse Ivorianen onderhielden het publiek wel met knappe combinaties en technische hoogstandjes, maar verder was er tot aan de rust weinig te beleven op de Freethiel.
De tweede helft bood aanvankelijk al even weinig spektakel, maar in de 23e minuut viel er dan toch een doelpunt.  Arunina bracht de thuisploeg op aangeven van Badjan op voorsprong.  De bezoekers reageerden vrijwel onmiddellijk, maar het schot van Akgul spatte uiteen op de paal.  Een kwartier voor het einde was het wel raak voor Charleroi.  Christ schoot knap de gelijkmaker voorbij Volders.  Tien minuten later gingen de mannen van Jacky Matthijssen zelfs nog met de drie punten lopen.  Op een hoekschop van Brogno klom Defays hoger dan de Beverse verdedigers en kopte het winnende doelpunt tegen de netten.