Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Diaz Arena
Oostende wint zespuntenwedstrijd
Bart Hermans

Oostende heeft thuis tegen Moeskroen een hele goede zaak gedaan met het oog op behoud. Het werd aan de kust 1-0 met een doelpunt van Zépherin Zoko. De wedstrijd zelf stelde niet zo veel voor met twee ploegen die vooral bang waren te verliezen.

Oostende en Moeskroen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Oostende had het meeste balbezit maar via De Vleeschauwer kreeg Moeskroen de eerste kans. De vrije trap van de speler van Moeskroen werd gestopt door Habran. Kort na het halfuur wordt er een fout gemaakt op De Wilde. De vrije trap van Djambo-Shango wordt door Zoko voorbij VandenDriessche gekopt. Moeskroen kon hier in de eerste helft enkel nog eens een vrije trap van De Vleeschauwer tegenover zetten . Habran had er weer geen moeite mee. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een verdiende 1-0 voor Oostende.
Na de rust is de match zeker niet aangenamer om te zien voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen durfden niet echt aanvallen uit schrik voor een doelpunt. De Wilde was in de zeventigste minuut dicht bij de bevrijdende 2-0 maar Vandendriessche redde schitterend. Djambo-Shango pakte een gele kaart en is geschorst voor de volgende wedstrijd.
Oostende doet een hele goede zaak in het klassement en komt zo op 2 punten van Moeskroen en Sint-Truiden, de voorsprong op de voorlaatste Brussels bedraagt ook 2 punten.