stvSTVV
cerCercle Brugge
Datum: 19/03/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stayen
STVV thuis de boot in tegen Cercle
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
STVV thuis de boot in tegen Cercle
Foto: © SC

Sint-Truiden geraakt maar niet weg uit het sukkelstraatje. De Kanaries verloren thuis met 0-1 van Cercle Brugge. Dieter Dekelver zorgde voor de enige goal van de partij.

De wedstrijd kende een saai begin. In de eerste twintig minuten viel er niet één kans te noteren. Uiteindelijk nam de thuisploeg dan toch het heft in handen. Sint-Truiden drukte Cercle Brugge weg en kreeg via Benjamin De Ceulaer een dot van een kans. De belofte-international haalde stevig uit, maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd.

Uiteindelijk kreeg Sint-Truiden toch het deksel op de neus. Vlak voor de pauze scoorde Dekelver de openingsgoal. De aanvaller legde een perfecte voorzet van Meyssen voorbij Castro. Vooral Papy Kimoto mocht zich naar de haren grijpen, want hij en niemand anders was verantwoordelijk voor het doelpunt.

Na de rust pakte STVV-coach
Mangelschots uit met aanvallende intenties. Dat moest ook, gezien de achterstand. De thuisploeg drukte Cercle helemaal weg, maar scoren lukte verbazingwekkend genoeg niet. Van Imschoot, De Condé en co misten kans na kans. Het bleef uiteindelijk bij 0-1, waarmee beide ploegen in de grijze zone blijven steken.