Datum: 19/03/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Feest gaat niet door op "Het Kiel"
Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Feest gaat niet door op "Het Kiel"
Foto: © SC


Een gouden zaak had Germinal Beerschot in de strijd tegen de degradatie kunnen doen door te winnen van La Louvière, maar in de slotseconde van de wedstrijd zorgde de enige bezoekende doelkans van de tweede helft er voor dat "De Ratten" de drie punten toch niet konden thuis houden.

In de eerste helft hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. De eerste echte kans was voor Djebbour die Luciano trachtte te verschalken door het leder in de korte linkerhoek te mikken maar de doelman van de gastheren duwde de bal in hoekschop. Pas na 24 minuten mochten we het volgende wapenfeit optekenen met een verre vrije trap van Espartero. Luciano had geen moeite om deze opwarmingsbal te pakken. De thuisploeg reageerde met een vrije trap van Snoeckx maar De Wree en Hoefkens liepen mekaar in de weg bij de verste paal, dus was de kans verkeken. 

Beide teams speelden met behoorlijk wat inzet maar toch werd het geen fraai kijkstuk in het Olympisch Stadion. Toen Cavens werd neergehaald in het maantje van de grote rechthoek ging Cvitanovic achter de bal staan. Deze knalde de bal via een La Louvière been op doel. Proto stond meteen op het verkeerde been maar de bal verdween over de goal. Even later had de nationale doelman enorm veel moeite om een voorzet van Cavens onschadelijk te maken. In twee tijden lukte Proto om de bal toch tussen de armen te klemmen. En het bleef warm voor het bezoekende doel. Messoudi werd aangespeeld in het strafschopgebied en hij leek enkel maar de bal over Proto te moeten lobben maar door de zwakke afwerking bleef de brilscore op het bord bij de rust.

In de tweede helft lieten de bezoekers helemaal niets meer zien, uitgezonderd een afstandsschot en een doelpunt in de slotseconde. Germinal Beerschot ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt maar stuitte tevergeefs op de groenwitte organisatie. We waren al een kwartier ver in de tweede helft toen we een eerste echte kans voor de thuisploeg mochten noteren. Cruz speelde de bal knap naar Hoefkens maar Proto moest niet eens tussenkomen toen de Germinal Beerschot verdediger voorlangs knalde. 

Germinal Beerschot drong La Louvière terug op de eigen helft maar het puurde hieruit geen kansen. Slordig spel en de steeds weer ontbrekende goede laatste pas waren typerend voor de thuisploeg maar daartegenover stond wel dat de wil om te winnen groter was bij de jongens van Brys. Dit bleek voldoende te zijn om op voorsprong te komen. Hoefkens speelde de bal over de La Louvière verdediging in de loop van Cadu. Laatstgenoemde was de wedstrijd op de bank gestart en scoorde eindelijk weer na weken droog te hebben gestaan. De balaanname van Cadu was perfect en de bezoekers gunden de Antwerpse topschutter alle tijd om de bal overhoeks voorbij Proto te knallen. In de slotfase had Camara de zege al moeten veilig stellen maar dit gebeurde niet en dat werd de thuisploeg fataal in de slotseconde. La Louviére's enige aanval van de tweede helft werd succesvol afgerond door Eloï toen deze de bal voorbij Luciano kopte. La Louvière kreeg hierdoor meer dan het verdiende.

Het was duidelijk dat dit gelijkspel door Germinal Beerschot werd aanschouwd als een nederlaag. Trainer Brys verklaarde achteraf nog dat het aangeraden zou zijn om de ploegen die achter hen staan in het klassement toch een beetje in de gaten te houden. Ook haalde Brys nog maar eens aan dat die drie afgenomen punten van de eerste speeldag een wereld van verschil zouden maken als ze die nu wel zouden hebben. 

Volgende week trekt Germinal Beerschot naar Sclessin. Om daar punten te pakken zal er zeker efficienter afgewerkt moeten worden. La Louvière mag zich opmaken voor de ontvangst van competititieleider Club Brugge.