Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Het Kuipje
Standard wint opnieuw
J. S.

Standard behaalde gisteravond een probleemloze 1-3 overwinning op het veld van Westerlo. Al na tien minuten bracht Kovalenko de Rouches op voorsprong, meteen zijn tweede competitiedoelpunt voor de ploeg uit Luik. Na 23 minuten bracht Karel Geraerts Standard op 0-2 . Hij kon van kortbij afwerken, na een vrije trap van Rapaic.

Even later kreeg Jefke Delen dé kans voor de thuisploeg om de achterstand te halveren, maar de vinnige middenvelder kon Runje niet verschalken.

Tien minuten na rust deed Bangoura de wedstrijd op slot, door de 0-3 binnen te tikken. Na 66 minuten spelen zag het er nog beroerder uit voor de thuisploeg. Haraldsen kreeg rood na een elleboogstoot aan Bangoura. In de slotminuut bezorgde Janssens via een penalty zijn ploeg nog een eerredder. Meteen het eerste tegendoelpunt van Standard, na zeven wedstrijden zonder tegengoal.