Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Cercle geeft vroege voorsprong uit handen
Tonnelier Caroline

Cercle Brugge kwam tegen SK Beveren al na drie minuten op voorsprong, maar miste in de eerste helft de kansen om verder uit te lopen.  De bezoekers konden daar weinig tegenover zetten, maar slaagden er na de rust enigszins verrassend in op gelijke hoogte te komen.  Even later werd Cercle-speler Miskovic uitgesloten, maar aan de stand wijzigde niets meer.

De thuisploeg kon niet rekenen op De Smet en Pivaljevic, die vrijdag hervatte met de invallers.  Bij Beveren waren Arunina en Badjan geschorst en Né geblesseerd.  Volders kreeg de voorkeur op Copa.  Voor Cercle Brugge begon de wedstrijd perfect.  Al na drie minuten lanceerde Meyssen Boi en de middenvelder werkte knap af.  Beveren vond niet direct een antwoord en speelde te slap om de Brugse defensie in gevaar te brengen.  Roiha schoot na een kwartier voorlangs op een corner van doelpuntenmaker Boi.  Even later waren de bezoekers voor de eerste keer gevaarlijk, maar Mollez voorkwam de gelijkmaker.  In het tweede kwartier trapte Romaric nog twee keer naast.  Tijdens de laatste tien minuten voor de rust was Cercle nog de gevaarlijkste ploeg, maar doelman Volders keepte een sterke partij en liet zich niet verschalken door Dekelver, De Wulf en Van Mol.  Bovendien werkten Roiha en Dekolver te zwak af.

In de tweede helft speelde Cercle beduidend zwakker en ook Beveren stelde teleur.  Na 66 minuten viel er dan toch nog een doelpunt uit de lucht.  Invaller Tia controleerde rustig en trapte de bal over Mollez tegen de netten.  Amper één minuut later moest Volders tussenkomen op een schot van Roiha.  Nog een minuut later kreeg Miskovic rood nadat hij de doorgebroken Sanogo neerlegde.  Toch was het Cercle dat nog de beste kansen kreeg.  Een vrije trap van Meyssen ging net over en Svetlicic stootte op doelman Volders.  In de laatste minuut ging een bal van Vlachos voorlangs, zodat het uiteindelijk 1-1 bleef.  Door dit resultaat blijft het verschil tussen beide ploegen één puntje, in het voordeel van de West-Vlamingen.  Cercle is nu elfde, Beveren twaalfde.