Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint van G.Beerschot
Bart Hermans

Standard heeft zijn wedstrijd op G.Beerschot gewonnen. De Luikenaars kwamen al snel op voorsprong via een doelpunt van Conceiçao. De ratten speelden aanvankelijk heel verdedigend maar probeerde na het doelpunt het tijd te doen keren. Ze mochten zelfs een penalty trappen maar Hoefkens miste. In de tweede helft werd het nog 0-3 via Bangoura en Kovalenko.

Standard begon de wedstrijd met Conçeicao die terug uit schorsing kwam. Bij G. Beerschot was Cruz lang onzeker maar verscheen toch aan de aftrap, Henk Vos zat op de bank.

De Antwerpenaars begonnen heel verdedigend aan de wedstrijd maar kunnen niet verhinderen dat Conçeicao al na vijf minuten scoorde. De Portugees trapte de bal van net buiten de zestien mooi naast Luciano.  Nu moesten de ratten wel komen, wanneer Deflandre De Decker neerlegde in het strafschopgebied twijfelde de scheidsrechter niet. Hoefkens trapte een flauwe strafschop en Runje redde.  Standard onderging de rest van de eerste helft de druk van G.Beerschot maar echt tot mogelijkheden leidde dit niet.

Na de pauze kwam een voorzet van Leonard bij Bangoura terecht . De spits controleerde en scoorde, 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Dit kwamt de wedstrijd zeker niet ten goede en we kregen dan ook niet veel meer te zien totdat De Wree een tweede gele kaart kreeg. Standard maakte goed gebruik van de man-meer situatie en invaller Kovalenko kon de 3-0 eindcijfers op de bordjes zetten. Henk Vos(Foto) maakte zijn rentree op de Belgische velden.

Standard blijft zo in het zog van Anderlecht aan de kop van de rangschikking.