Datum: 02/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Tivoli
Zwak Club klopt reserven van La Lou
Harald Berings
| 0 reacties
Zwak Club klopt reserven van La Lou
Foto: © SC

In een weinig boeiende partij heeft leider Club Brugge het gehaald van het B-elftal van La Louvière. Club was naar Tivoli afgezakt met een moeilijke opdracht in het vooruitzicht. Enkele minuten voor de aftrap besliste de trainer van de Henegouwers, Albert Cartier, daar anders over. Hij liet sterkhouders als nationale doelman Silvio Proto en Gunter Van Handenhoven op de bank of zelfs uit de selectie, en stelde in diens plaats 11 spelers uit het B-elftal op. 


De officiële uitleg was dat Cartier "de jeugd een kans wou gunnen", omdat La Lou volgend jaar ook de kaart van de jeugdspelers zou trekken. Het meest verspreide gerucht vertelt ons echter dat de beslissing van La Louvière zijn oorsprong vindt in een protestactie tegen het gedoe rond de "ontplofte bal"-zaak, die de Wolven eerder deze week zelf beëindigden door Anderlecht na maanden discussie de 3 punten te geven.

Sportief was de wedstrijd eigenlijk even triest. Leider Club Brugge kon het tempo in de eerste helft niet genoeg optrekken om de nummer 9 van het klassement te bedreigen. De Waalse reserven konden echter ook weinig terugdoen. Bosko Balaban kreeg nog de beste kans voor Club, maar trapte die in één tijd ver naast.

In de 2e helft probeerde blauw-zwart een hoger tempo aan de dag te leggen, en na 58 minuten werd het daar ook voor beloond. Peter Van der Heyden kon vanop de linkerflank goed voorzetten, Gert Verheyen kon de bal hard binnenknikken. Brugge probeerde de voorsprong verder uit de breiden, maar het duurde tot 3 minuten voor tijd vooraleer Verheyen de score kon verdubbelen.

Club leverde een erg povere prestatie af op Tivoli, tegen La Louvière dat de leider weinig in de weg legde, door met een B-elftal aan de aftrap te verschijnen. Woensdag ontvangt La Louvière hier opnieuw Club Brugge, ditmaal voor de kwartfinale van de Beker van België (heenmatch 2-2). Hopelijk komen de Wolven dan wél met de sterkste elf opzetten. Zondag kan Club Brugge zo goed als zeker de titel pakken. Niet door zelf te spelen, wel door voor nummer 4 Racing Genk te supporteren. Genk ontvangt morgen in het eigen Fenixstadion namelijk eerste achtervolger RSC Anderlecht. Anderlecht moet zonder goudhaantje Aruna Dindane proberen om de kloof met de blauw-zwarte leider opnieuw te reduceren tot 6 punten en zo in de titelkoers te blijven. Spannende dagen dus in de Belgische competitie ...