Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Freethiel
Anderlecht wint nipt op Freethiel
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft haar derde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Een gelukkig doelpuntje van Mbo Mpenza lag aan de basis van de verdiende zege.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Weinig spektakel, weinig kansen. Vooral Beveren kwam weinig aan het doel van Daniel Zitka. Aan de andere kant kreeg Aruna Dindane wel enkele uitstekende kansen, maar de Ivoriaan toonde zich andermaal geen afwerker. Ook Walter Baseggio slaagde er niet in om de bal oog in oog met Copa binnen te leggen. Wat Anderlecht wel goed deed, was de Ivoriaantjes van Beveren uit de wedstrijd houden. Onder impuls van een uitstekende Besnik Hasi zette men Beveren goed vast, zodat Romaric en co er amper doorgeraakten. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

De tweede helft was nog geen tien minuten bezig, of Anderlecht kwam aan scoren toe. Zewlakow zette de bal voor voor Mbo Mpenza, die volledig vrijstaand mocht inkoppen. Ondertussen had Beveren al twee uitstekende kansen gehad, maar afwerken lukte niet. Zo ging een kopbal van Marco Né slechts milimeters naast.

Na de 0-1 kreeg Anderlecht nog enkele kansen op de 0-2. De grootste kans was voor Oleg Iachtchouk, die ietswat egoïstisch op Copa trapte. Had de Oekraïner de bal afgelegd, had de bal wellicht tegen de netten gevlogen. Ook Kompany kwam nog dicht bij een doelpunt.

Ei zo na maakte Beveren dan toch nog de gelijkmaker. Diep in de blessuretijd haalde Zitka een kopbal van Murat Akin van de lijn. Het bleef bij 0-1, zodat Anderlecht een voorlopige derde plaats in neemt. De Brusselaars lijken klaar voor de belangrijke confrontatie tegen SL Benfica Lissabon, die overmorgen al op het programma staat.