Datum: 21/08/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent wint tegen Bergen
Mathieu De Coensel
| 0 reacties
Gent wint tegen Bergen
Foto: © SC

KAA Gent - RAEC Mons

KAA Gent heeft thuis zonet zijn eerste punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. Daarvoor moest het winnen tegen Bergen. Bij Gent deden Mamouni en Abdelmarek Cherrad voor de eerste keer mee, beiden Algerijnse internationals.

De match begint mooi, en KAA Gent begint het best. Grote kansen zijn er niet, maar toch dreigt er gevaar. Cherrad besluit dan maar eens te schieten van buiten de baklijn, een goed gedacht, zo blijkt, want zijn schot gaat tussen de palen, en tussen vele spelers door, de match is dan nog geen 10 minuten bezig. Een mooie start voor Cherrad.

Maar het mag niet zijn voor de buffalo's. Ze blijven de sterkste, maar Bergen komt ook soms dreigen, en zijn dan wel gevaarlijker dan de buffalo's. Zo pakt Herpoel een voorzet niet goed, hij moet de bal lossen en Babatunde profiteert, 1-1. Een flater van Herpoel.

Na het doelpunt valt de Gentse motor stil en komt er niet veel gevaar meer. Toch blijft Bergen proberen, maar het lukt niet. Dan valt de wedstrijd helemaal stil omdat de spelers van Bergen maar al te vaak de grond opzoeken. De enige mooie kans is een schot vanop afstand, die Herpoel mooi uit de haak haalt.

In de 2de helft komen de ploegen terug herbronnen op het veld. Bergen doet alweer mee, maar opnieuw is Gent het gevaarlijkst. Grote kansen blijven wel uit, maar op het einde lukt het Gent dan toch nog eens om te scoren. Nu is het wel meer een rommeldoelpunt. Van de Putte pakt, iedereen vraagt penalty, maar dan gebeurt er iets eigenaardigs. De keeper blijkt te lossen en een goed werkende Steve Cooreman schiet van zeer dichtbij binnen, een vreemd doelpunt. Wel bizar, want Cooreman blijkt de bal van onder het lichaam van Van De Putte weg te schieten, ook al had die de bal inderdaad niet in de handen.

Toch wil Bergen meer, zo proberen het nu met een voorzet, een mooie bal richting haak, maar deze keer is Herpoel wel paraat.

Eindelijk wint Gent eens, zo hebben ze hun eerste punten beet. Cherrad heeft een goede indruk nagelaten, en ook Cooreman zag zijn hard werk van de 2de helft beloond. Herpoel maakte zijn flater enigszins goed met 2 mooie reddingen. Voor Bergen blijft het werken, maar ze deden wel goed mee, en waren vaak gevaarlijk. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar spannend was het in ieder geval wel.