rwdmRWDM
La Louvière
Christophe Kinet (pen) 51'
1-1
Datum: 22/08/2004 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels en La Louvière delen de punten
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels en La Louvière delen de punten
Foto: © SC

In een afwisselende partij speelden FC Brussels en La Louvière gelijk. Beide ploegen scoorden één keer, een terechte uitslag.

De Wolven startten het best: al na 6 minuten schoot Klukowski een vrije trap van ver fantastisch in doel. Brussels miste zijn start dus compleet, en kwam maar zeer moeizaam in de wedstrijd. Riise kreeg op het kwartier een mooie kans, maar hij tikte de bal net over. De beste kansen kwamen echter later: eerst werd Nong doorgestuurd, maar hij wachtte te lang en besloot dan onbegrijpelijk op Proto. Een niet te missen kans. Kort daarop kreeg Brussels nog een grote kans: kort voor de rust hoefde Zezeto in een open goal (in een scherpe hoek) maar in te tikken, maar ook hij wachtte te lang: hij zocht eerst naar zijn rechter, en besloot dan op de buitenkant van de paal.

Kort na de rust trok Blay de bij de rust ingevallen Kinet neer in de 16: (lichte, maar correcte) strafschop, en Kinet schoot hem zelf binnen. Daarna verwaterde de match echter: La Louvière was enkel gevaarlijk op hoekschoppen en vrije schoppen (die ze dan ook met hopen hadden), en Brussels kon niks echt forceren. Vlak voor tijd kreeg Nong nog een mooie kans, maar hij kwam een tiental centimeters tekort om een voorzet in doel te koppen.