lieLierse SK
Germinal Beerschot
Datum: 21/08/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse wint verdiend van GB
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse wint verdiend van GB
Foto: © SC

Lierse had op zich weinig problemen met Germinal Beerschot. De thuisploeg toonde zich weer van zijn meest aanvallende kant en dat ging meteen lonen. Na enkele dreigingen langs beide kanten kon Esteban Solari zijn eerste doelpunt binnentrappen. De nieuwe chouchou van het Lisp wist te scoren nadat de bal via Luciano en de lat voor zijn voeten kwam. 

Tien minuten later trof de Argentijn alweer raak, via het been van GB-verdediger De Decker ging de bal voor de tweede maal het Beerschot-doel in. GB wou wel maar kon niet, Lierse speelde steeds zeer kort en kwam er altijd goed uit. Dit bracht onder meer kansen voor Tohoua en Imschoot, deze laatste zag zijn bal op de lat belanden nadat hij alleen voor Luciano kwam.

Lierse begint ook het best aan de tweede helft, Solari glipte meteen door de buitenspelval maar hij raakte niet voorbij Luciano. Ook een bedrijvige Tohoua ging zijn kans maar vond het zijnet op zijn weg. De bezoekers konden slechts een handvol kansen afdwingen. De beste kans belandde tegen de paal na een kopbal van Chris Van der Weerden. Snelders kon even later ook nog van ver uithalen maar zonder veel gevaar. Lierse had echter nog de beste kans, Mitu bracht Solari tot tweemaal toe in stelling maar de Argentijn was niet meer zo fris en liet zijn hattrick voor wat het was.

Lierse behaalde eindelijk zijn eerste overwinning, na twee wedstrijd waarin het meer verdiende bewees het toch dat het aanvallende spel loont. Solari kon eindelijk ontploffen en de offensieve vleugelspelers konden goede acties maken. Minpunt is dat mede-uitblinker Marius Mitu zijn derde gele kaart kreeg en dus geschorst is volgende week in en tegen Club Brugge.