Stadion: Jan Breydel
Standard haalt het van Cercle Brugge met 1-3
Van Biervliet Pieter

Standard Luik haalde het vanmiddag van Cercle Brugge met 1-3.

Na 7 minuten was het al raak, toen Tchite verassend in de rug van Svetlicic opdook en scoorde. Van toen af leek Standard vooral erin geïnteresseerd om zijn schaapjes op 't droge te houden. Cercle komt bij momenten weer met mooi aanvallend voetbal maar noch Roiha noch De Smet kunnen scoren. Het blijft 0-1 bij de rust.

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. Cercle gevaarlijk op een aantal kansen, de mooiste schiet De Smet over vanop een paar meter. Ook Miskovic en Dekelver proberen maar lukken niet. De verdiende 1-1 gelijkmaker komt er dan toch in de 66ste minuut, als Vandebussche prima doorgaat op de flank en prachtig afspeelt op Roiha, die gecontroleerd binnenschiet. Eén minuut later wordt Conceiçao van Standard uitgesloten na revanche op Vandebussche.

Maar de vreugde op de Brugse banken is van korte duur, want  in de 69ste minuut staat Standard alweer voor. Slecht weggewerkt en inworp voor Standard, prima voorzet en Tchite scoort bij de tweede paal. Ricky Begeyn blesseert zich bij die fase en wordt afgevoerd. Peter Mollez komt hem vervangen.

Cercle Brugge probeert terug te vechten maar doet dat nu een stuk minder geörganiseerd. Harold Meyssen treft op vrijschop de lat, maar het is Standard die via Kaklamanos in het geharrewar voor 't Cercle-doel nog kan aandikken tot 1-3.

Cercle blijft opnieuw met lege handen zitten, al verdiende het opnieuw meer. Standard neemt de volle buit mee naar huis. De matige leiding zwaaide 6 keer met de gele, en 1 keer met de rode kaart.