Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade du Tivoli
Eloi bezorgt La Louvière overwinning
Tonnelier Caroline

La Louvière heeft voor het eerst in drie maanden nog eens een thuisoverwinning behaald.  Tegen Beveren werd het 3-0 dankzij een zuivere hattrick van Eloi.  Alle doelpunten vielen in de tweede helft.
De wedstrijd begon met vertraging omdat de supporters van Beveren vastzaten in de file.   Na een kwartier wachten floot scheidsrechter Bultynck de wedstrijd toch op gang, alhoewel veel Wase fans nog niet waren aangekomen.  Beide ploegen misten een speler door schorsing.  De thuisploeg kon geen beroep doen op Daineche, bij Beveren zat Romaric een dag schorsing uit.  De eerste kans voor de wedstrijd was voor La Louvière, maar Eloi trapte op Volders.  De bezoekers waren tijdens de eerste helft duidelijk de betere ploeg en kon vooral via Sanogo een aantal keer dreigen.  Proto moest maar één keer tussenkomen op een schot van de Ivoriaanse spits.  Op het einde van de eerste helft miste Eloi nog een uitstekende kans op het openingsdoelpunt.
De Franse spits van La Louvière was na de pauze wel trefzeker.  Na drie minuten opende hij de score op aangeven van Brahami.  De thuisploeg nam de wedstrijd nu in handen en scoorde nog twee keer.  Eloi kroonde zich tot de held van de avond met een zuivere hattrick.  De bezoekers gingen wel nog op zoek naar een eerreddende treffer, maar konden Proto niet meer bedreigen.  Het bleef dan ook bij een overdreven 3-0 score voor de Wolven.  Beveren is na een zwakke reeks nog niet zeker van behoud.  De voorsprong op Oostende bedraagt amper vier punten.