Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Het Kuipje
Westerlo en Anderlecht delen de punten
Bart Hermans

Het leek een gemakkelijke avond te worden voor Anderlecht tegen Westerlo. Westel miste een aantal sterkhouders en kwam dan nog eens op het kwartier achter na een doelpunt van Tihinen. Maar dan lieten de jongens van Ceulemans zien dat ze niet van plan waren zicht te laten afslachten. Op drie minuten tijd werd de score omgebogen naar 2-1 via doelpunten van Utaka en Brosque. De wedstrijd was in de tweede helft nog zeer aangenaam om zien maar het zag er lange tijd naar uit dat de punten in de kempen zouden blijven. Dit was buiten Mpenza gerekend die Anderlecht nog terugbracht tot 2-2.

Westerlo wilde nog eens stunten tegen een topclub maar moest het doen zonder Janssens, Verheyen, Coelho en Paas. Bij Anderlecht stond Zitka voor het eerst onder de lat sinds begin december vorig jaar.
De wedstrijd begon gelijkopgaand met aan elke kant een bal die nipt naast ging. Anderlecht zag na vijf minuten een doelpunt van Jestrovic onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Op het kwartier was het dan toch raak wanneer een vrije schop met Zetterberg door Tihinen in doel werd gekopt. Bij Westerlo lieten ze hun hoofd niet hangen en kwamen ze beter en beter in de wedstrijd.
Wanneer Wagemakers via een lange bal Utaka kon bereiken speelde deze zicht mooi vrij en kon de bal achter Zitka in doel deponeren. En Westerlo bleef maar aanvallen, wanneer  Keenan voorzette kon Brosque vrijstaand binnentikken. Het was een zeer aangename wedstrijd en voor rust kregen we nog een paar kansen aan beide kanten maar we doken de kleedkamers in met een 2-1 ruststand.

Net na rust kon Elejiko Anderlecht helemaal knock-out slaan wanneer hij vanop 1 meter kon inschieten maar hij trapte onbegrijpelijk over. Anderlecht dreef de druk meer en meer op en stak zijn neus een paar keer aan het venster maar moest opletten voor de scherpe counters van Westerlo. Vercauteren bracht nog meer aanvallend geweld in via  Iachtchouk en Mpenza en hoopte zo nog te kunnen scoren in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het waren deze spelers die een hoofdrol speelden bij de gelijkmaker van Anderlecht. Wanneer Iachtchouk de bal kan voorzetten naar Mpenza knalde deze hem van dichtbij staalhard in het doel.Anderlecht ging nu voluit op zoek naar de overwinning maar kon niet meer scoren. Bij Westerlo vierden ze dit punt alsof ze gewonnen waren maar tegelijk beseften ze ook dat ze er heel dicht bij zijn geweest.

De titelstrijd lijkt nu helemaal beslecht en als Club Brugge morgen op Moeskroen kan winnen is het het helemaal voorbij voor de Brusselaars. Ze zullen zich nu moeten concentreren op het veilig stellen van de tweede plaats.