lokSporting Lokeren
gntKAA Gent
0-1
Datum: 30/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Daknam
Gent wint op een diefje van Lokeren
Gent wint op een diefje van Lokeren
Foto: © SC

Deze avond stonden Lokeren en AA Gent tegenover elkaar. Beide ploegen hebben niets meer te verliezen in eerste klasse dus niets stond een leuke pot Oost-Vlaams voetbal in de weg. De partij eindigde op 0-1 met een doelpunt van Dario Smoje.

De partij van vanavond begon al erg zwak met amper kansen die naam waardig zijn. Onder andere Ademilson, Gretarsson en Tailson stuitten op een ijzersterke Herpoel maar misten deels ook de afwerking om Lokeren op voorsprong te brengen.
 
In de tweede helft kregen we het zelfde spelbeeld, tot een schot van Vidarsson afweek op de voeten van de vrijstaande Ademilson, maar daar was opnieuw Herpoel die uitpakte met een schitterende save. Aan de overkant liet Gent nog eens van zich horen. Voor het eerst in de partij moest Lazic in actie schieten, hij bokste een gevaarlijk indraaiende hoekschop van Boussoufa weg. Gent stak stilaan de neus aan het venster en kreeg ook een paar kansen, ondermeer Mbark Boussoufa is de van man de goeie acties maar mist opnieuw de afwerking. De partij liep evenwichtig door met kansen voor beide ploegen tot opeens Smoje van ver uithaalde en zo met een afgeweken schot Gent op voorsprong bracht.
 
Gent staat nu op de zesde plaats in het klassement met 53 punten. Twee plaatsen lager vinden we Lokeren. Beide ploegen hebben dus niets meer te verliezen.

Jupiler Pro League

 Speeldag 31