Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Le Canonnier
Balaban loodst Club naar de winst
Dieter Arens

Club Brugge staat na vanavond zeer dicht bij een nieuwe landstitel. Club won na een matige partij met 0-1 op het veld van Moeskroen. In de slotfase van de partij was het invaller Balaban die met een lage schuiver Club de overwinning bezorgde.

Het was Moeskroen dat voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Het schot van Zewlakow belandde tegen de vuisten van Butina. Daarna kwam Club eens de neus aan het venster steken. Cehs trap ging maar net naast het doel van Vandendriessche. Nog geen minuut later kreeg Moeskroen een uitstekende mogelijkheid. Opnieuw was het Zewlakow die richting doel van Butina trapte, maar de goalie van blauw-zwart bracht prima redding.
Nadien ging het over en weer met enkele halve kansen voor Van der Heyden en een bedrijvige Zewlakow. Op het einde van de eerste periode kreeg Noukeu nog een goede mogelijkheid, maar 0-0 was de ruststand.

Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld. Club was matig en Moeskroen prikte tegen wanneer het kon. Toch kon Blondel als eerste voor gevaar zorgen in de tweede helft.
Zijn schot was echter niet succesvol. Niet veel later kreeg Benajiba de kans om de mannen van Sollied een koude douche te bezorgen. Zijn poging werd echter prachtig gered door Butina. Het leek erop dat Club genoegen moest nemen met een 0-0 gelijkspel, maar 10 minuten voor affluiten bezorgde invaller Balaban Club de belangrijke drie punten richting landstitel.

Door deze nipte overwinning heeft blauw-zwart genoeg aan een overwinning in en tegen Bergen om landskampioen van Belgiƫ te worden.