Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels wint verdiend
Filip Van der Elst

FC Brussels boekte een belangrijke overwinning: in eigen huis werd Lierse moeizaam, maar oververdiend met 3-2 verslagen. Ondanks een turbulente week (die begon bij de nederlaag in Oostende, gevolgd door voorzitter Vermeersch die uit zijn krammen schoot, en eindigde met de elektriciteitsproblemen bij Brussels), konden de hoofdstedelingen dus toch nog voor een positieve noot zorgen.

De match begon met opvallend minder toeschouwers: de harde kern van Brussels bleef uit protest voor de wanprestatie in Oostende tien minuten buiten, om uiteindelijk onder luid gejuich binnen te komen en de spelers volop aan te moedigen. En het hielp, want net op dat moment scoorde Sels bijna de 1-0, maar Van der Straeten en de paal verhinderden de voorsprong. Maar wat later was het toch zover: Riise trapte een voorzet van Snelders op doel, en Van der Straeten duwde de bal in eigen doel. Diezelfde Van der Straeten moest met de rust geblesseerd het veld verlaten (hij werd vervangen door Cliff Mardulier). Maar Brussels kon niet lang genieten van zijn voorsprong: Thompson verraste Nys met een tegenvoetse kopbal. En het werd nog erger voor Brussels: Wils mocht, helemaal vrijstaand, een hoekschop binnenkoppen.

Brussels begon wat aarzelend aan de 2de helft, maar de match brak toch opnieuw open toen Riise alleen voor Mardulier kwam, en zijn 2de van de avond hard binnenschoot. Brussels rook dat er meer inzat, en ging op zoek naar de winning-goal, terwijl de bezoekers er nogal ongeïnspireerd bijliepen. Brussels was baas, maar kon dat overwicht niet verzilveren, tot Haydock, vijf minuten voor tijd, het halve veld afliep en Snelders aanspeelde, die op zijn beurt de bal voorgaf. De Camargo kopte hem netjes in de linker-benedenhoek ! 3-2, het Edmond Machtensstadion ontplofte, en Brussels doet een goeie zaak in de strijd om de degradatie. Lierse daarentegen, zet zijn zinnen op de bekerfinale.