Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Lotto Park
Anderlecht sluit af met winst
Kristof Blomme

Anderlecht heeft op eigen veld rode lantaarn Bergen met 2-1 geklopt. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel.

Beide ploegen hadden niks te verliezen en dat leidde tot redelijk wat kansjes in de beginfase. Voor de thuisploeg mochten Jestrovic (2x) en Deschacht op doel trappen. Hun vizier stond echter nog niet helemaal scherp.Ook Bergen kon wat kansjes versieren. La Placa trapte eerst een bal naast, nadien trapte Goussé over. Na 20 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Wilhelmsson lepelde de bal over de verdediging. Aruna nam de bal knap mee en werkte af. Heerlijk doelpunt van de Ivoriaan. Was dit zijn laatste voor paars-wit? Bij Anderlecht bleef bijna elke bal naar Jestrovic gaan. Hij trapte een goeie kans op Berthelin en even later ging een vrije trap van hem over. Vlak voor rust kon hij nog op doel koppen, maar weer was het niet goed genoeg.

De tweede helft was amper bezig of Aruna kreeg een goeie kans op de 2-0. Berthelin keepte een goeie match en pakte. Ook Jestrovic kon weer de netten niet vinden op aangeven van Wilhelmsson. Op het uur was daar plots de gelijkmaker voor Bergen. Milas strafte balverlies van Deschacht genadeloos af. Vijf minuten later was er een opstootje. Aruna werd met rood van het veld gestuurd door Bourdouxhe. Londo kreeg de kans op de gelijkmaker. Hij trapte de reuzekans naast. Een vrije schop van Zetterberg strandde nog op de paal. Drie minuten voor tijd was er handspel in de zestien van Bergen. Jestrovic twijfelde niet en schoot zijn 18e van het seizoen binnen. Hiermee is 'Jestrogol' topschutter.