Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot repeteert, Beveren zwalpt
Jan Martynowski

Germinal Beerschot hield alweer de drie punten thuis na een 3-1 zege tegen Beveren. De Ivorianen speelden ontstellend zwak, en lieten de thuisploeg rustig oefenen voor de bekerfinale vorige week. Cavens scoorde tweemaal voor de thuisploeg.

Twee ploegen tegen mekaar in een totaal tegengestelde mood.  De ratten verloren enkel punten bij de grote drie, het laatste puntenverlies thuis dateert al van de wedstrijd tegen La Louvière (1-1-). Beveren haalde in de terugronde amper 10 punten.

De bezoekers starten fel. Al na twee minuten kon Sanogo alleen op Luciano af. Zijn lob werd echter door de thuisdoelman afgeweerd. Eigenlijk was dat het voor de bezoekers voor de eerste helft, zij konden geen vuist meer maken. De thuisploeg moest toch zoeken, maar na 20 minuten leek Snoeckx te scoren. Hij trapte van dichtbij echter huizenhoog over. Vijf minuten later moest Volders zijn kunnen tonen op een knal van ex-Beverenboy De Wree. Dan kwam het moment van doelman Volders. Hij leek een compleet ongevaarlijke vrije trap van Snoeckx makkelijk te pakken, maar liet de bal los en deponeerde hem voor de lege kooi maar vooral de voet van Cavens. Na die openingstreffer zakte het niveau weer, dus besloten de supporters maar de wave los te laten. Dat bracht Beveren blijkbaar in verwarring, want de hele bezoekende verdediging én Karel Snoeckx trapten over een voorzet van de jarige Kris De Wree. Cavens moest aan de tweede paal maar binnen duwen. Meteen zijn zesde van het seizoen. Beveren liet niets meer zien, enkel een schot van Sanogo zoefde naast. Na een vrij aangename eerste helft stond het dus twee tegen nul.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Eerst vlamde Cavens net over ,maar na 55 minuten kwam het moment van Pieter-Jan Monteyne. Zelden een harder schot gezien, de lat stond op barsten, maar de bal ging er niet in. Ondertussen domineerden de thuisspelers, en waren het voor één keer de Ivorianen die keer op keer werden weggetikt. De mannekes toonden dat ze technisch tot een van de beteren in deze competitie behoorden. En na 60 minuten werd dat overwicht beloond met een derde treffer. Een pegel van Snoeckx ging voorbij Volders, en het Kiel kon helemaal aan het feest. Maar dan kwam er een enorme domper op het feest. Moussa Sanogo ging achter een te verre bal aan en gooide zich met zijn lichaam op Luciano. Zijn voeten kwamen hard op de borst van Luciano terecht, waardoor die naar alle waarschijnlijkheid de bekerfinale mist. Sanogo kreeg slechts geel voor zijn drieste charge. Bram Verbist kwam Luciano vervangen, en mocht zich bijna direct gewonnen geven op een heerlijke vrije trap van wie anders dan Romaric. Even daarna moest hij zich reppen op twee gevaarlijke afstandsschoten, maar in gevaar kwam de zege van de ratten niet meer.

Germinal Beerschot lijkt het goede ritme te hebben voor de bekerfinale. Beveren zal volgend seizoen zwaar uit een ander vaatje moeten tappen om in eerste te blijven.