Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse smeert La Louvière monsterscore aan
Ronny anthonis

Wat bezielde La Louvière in de openingsminuten? De eerste vijf minuten waren de inleiding van negentig minuten eenzijdig voetbal met veel knappe acties en een hele hoop doelpunten. Delorge, Mitu en Thompson (de vertrekkers nota bene) steelden nog éénmaal de show op het lisp.

Al na drie minuten trilden de netten achter La Louvière-doelman Cordier een eerste keer, Delorge kon op rechts doorgaan en gaf de perfect voorzet in de loop van Mitu die maar had binnen te duwen. La Lou was gewaarschuwd maar liep al bijna meteen tegen de 2-0 aan. Imschoot kon echter niet kalm blijven toen hij alleen voor doel stond. Dat lukte Fassotte één minuut later wel, 2-0. Archie Thompson, die weer naar Australië vertrekt, pikte zijn doelpunt ook mee, hij kon na twintig minuten een hoekschop binnenwerken. Lichten uit voor La Lou die nu over zich heen liepen lopen. Lierse genoot terwijl Cordier in een schietkraam leek te staan. Tien minuten voor rust kon Kristof Imschoot dan toch zijn doelpuntje meepikken. Hij kon de vierde van Lierse heerlijk binnentrappen na een ingestudeerde vrije trap.

De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig of Benoît (die Cordier in de rust is komen vervangen) mocht zich al omdraaien. Archie Thomspon kon zijn viertiende doelpunt van het seizoen maken. Ook Delorge mocht enkele minuten later zijn tweede van de avond nog maken. Milenkovic kon dan uiteindelijk de eindscore vastleggen. 7-0 is het zware verdict voor La Louvière dat na de 2-0 bijna statisch op het veld bleef staan. We konden slechts twee goeie La Lou-kansen noteren in de hele wedstrijd.

Lierse eindigt op deze manier op de tiende plaats, La Louvière zal meer dan tevreden zijn met de zevende plaats.