Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Jan Breydel
Genk doet het nog maar eens in de slotfase
Tonnelier Caroline

RC Genk boog in een dolle slotfase een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning en dwingt zo een testmatch tegen Standard af.  Cercle was verdiend op voorsprong gekomen via Boi.  In de laatste vijf minuten scoorden de Limburgers echter nog drie keer.  Vandenbergh zorgde voor de gelijkmaker, Daerden scoorde het beslissende doelpunt en Haroun maakte er zelfs nog 1-3 van.  Ondanks een zwakke prestatie behouden de Limburgers dus nog een kans op Europees voetbal.

Cercle Brugge kon niet rekenen op De Wulf.  Bij RC Genk raakte Matoukou niet tijdig fit en startte de licht geblesseerde Engelaar op de bank.  Wamfor is in Kameroen voor de begrafenis van zijn zus.  Soley en Soetaers startten in de basis.  RC Genk begon goed aan de wedstrijd, maar Cercle zorgde via Masureel voor het eerste doelgevaar.  Moons kwam echter goed tussen.  Genk was nog gevaarlijk met een afstandsschot van Soley, dat naast ging.  In het tweede kwartier was het Cercle Brugge dat het heft in handen nam.  De West-Vlaamse druk leverde enkele corners op, maar een doelpunt bleef uit.  Moons moest ook nog eens goed tussenkomen op een afstandsschot.  De thuisploeg had nog pech toen een vrije trap van Masureel op de paal strandde.   Even later ging een poging van Pivaljevic naast.  Op het einde van de eerste helft kwamen de Limburgers terug iets beter in de wedstrijd.  Mollez hield de thuisploeg recht op een uitbraak van Stojanovic en even later miste Soetaers de laatste kans van de eerste helft.

Vandereycken verving na de rust Soetaers door Engelaar.  De eerste kans was opnieuw voor Cercle Brugge.  Boi besloot van dichtbij over.  Even later kreeg ook Pivaljevic een mooie kans, maar hij besloot naast.  Het eerste gevaar van de bezoekers resulteerde uit een vrije trap van Vandenbergh.  De Genkse topschutter trapte over.  Coach Vandereycken ging in het laatste halfuur meer risico’s nemen en bracht Haroun in voor SoleyEngelaar was dicht bij de 0-1, maar hij besloot op doelman Mollez.  Aan de overkant was het even later wel raak.  Boi bracht de thuisploeg  op aangeven van Pivaljevic op voorsprong.  Genk kon niet echt reageren.  Het was integendeel Cercle Brugge dat nog een uitstekende kans kreeg op een tweede doelpunt.  Dekelver omspeelde doelman Moons, maar besloot dan in het zijnet.  In de laatste tien minuten zette Vandereycken alles op alles door Claessens te vervangen door Kpaka.  Even later trapte Beslija een vrije trap op de paal.  De rebound van Mikulic ging naast.  Vijf minuten voor het einde bezorgde Vandenbergh de Genkse supporters opnieuw hoop met zijn zeventiende doelpunt van het seizoen.  In een dolle slotfase dwongen de Limburgers zelfs nog de overwinning en een testmatch tegen Standard af. Na een individuele actie maakte Daerden er nog 1-2 van.  In blessuretijd werd het zelfs nog 1-3.  Vandenbergh was niet egoïstisch en liet Haroun de 1-3 scoren.  Dankzij het gelijkspel van Standard behoudt Genk wel nog een kans op Europees voetbal.