Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen eindigt in schoonheid
Jan Martynowski

Moeskroen pakte vanavond in een overbodige wedstrijd de drie punten tegen Brussels. Dimbala en De Vleeschauwer stonden aan het kanon.

De eerste twintig minuten waren voor Moeskroen. De Henegouwers drukten de hoofdstedelingen tegen eigen doel. Na vijf minuten trapte Noukeu over het doel van Nys, enkele minuten later besloot Zewlakow naast. Moeskroen veroverde ook enkele hoekschoppen, maar deed er niet veel mee. Tegen het half uur kwam Brussels dan toch piepen. Sels met de goede kans, maar ook hij trapte over. Dat had hij beter niet gedaan, want iets later konnen les Hurlus dan toch de score openen. Lorenzi zette voor, en na wat geharrewar trapte Dimbala de bal over de doellijn. Op slag van rust verdubbelde De Vleeschauwer zelfs de score na een assist van topscorer Zewlakow.

Na de rust kwamen de elf konijnen van Waseige toch iets gretiger uit de startblokken. Dat leidde tot enkele kleine kansen, maar de voorsprong van Moeskroen bleef op het bord. Het was zelfs nog de thuisploeg die via alweer Zewlakow dicht bij 3-0 kwam. Vijf minuten voor tijd kreeg doelman Franky Vandendriessche nog een applauswissel. Hij trekt naar Cercle.

Al bij al een verdiende en eenvoudige zege voor Moeskroen, dat in schoonheid eindigt. Brussels is gered, en dat vond het duidelijk meer dan genoeg.