Datum: 18/09/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Anderlecht swingt naar eerste plek
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht swingt naar eerste plek
Foto: © SC

Anderlecht heeft Lierse met ruime cijfers naar huis gestuurd. De Brusselaars klopten de de Pallieters met 5-1.
 
Na een evenwichtig wedstrijdbegin kon Pär Zetterberg de score openen. De Zweed had de voorkeur gekregen op Walter Baseggio en bedankte daarvoor trainer Hugo Broos. De assist kwam trouwens van Nenad Jestrovic, die opnieuw in de basis startte. Anderlecht duwde even door en was via een vlijtige Christian Wilhelmsson erg gevaarlijk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de snelle Zweed de tweede goal van de avond aanbracht: na een knappe actie bediende hij Mbo Mpenza, die er maar zijn voet tegen te zetten had. 2-0: Ideaal, zo vlak voor de rust.
 
Maar Lierse sloeg na de koffiepauze meteen terug: Mitu verraste Tristan Peersman, die nog eens Daniel Zitka op de bank hield. Lierse leek zo weer mee te doen, maar Anderlecht dacht daar anders over. Luttele minuten later liep de landskampioen al weer uit. Via de Zweedse combinatie Zetterberg-Wilhelmsson kwam de bal bij Jestrovic terecht. De Serviër faalde niet, zodat Anderlecht 3-1 voorkwam.
 
Wat later was de kous definitief af voor Lierse. Jonas De Roeck begin immers een duidelijke hands in de eigen zestien. Jestrovic legde de bal op de penaltystip, nam zijn gekende aanloop en legde de bal propertjes binnen. De drie punten waren dan al binnen. Lierse probeerde nog wel, maar het moest in het slotkwartier het initiatief aan Anderlecht laten. De landskampioen voetbalde voor het eerst sinds lang nog eens op haar oude niveau. Vooral Christian Wilhelmsson was van goudwaarde voor Anderlecht. Met zijn knappe acties toonde hij zich meerdere malen gevaarlijk. In de slotminuten voegde Anderlecht er nog een vijfde doelpuntje aan toe. Op aangeven van Mbo Mpenza scoorde Aruna zijn derde van het seizoen. 

Anderlecht staat zo weer voorlopig eerste. De Brusselaars moeten wel het resultaat van Club Brugge afwachten. Als Club morgen wint van stadsrivaal Cercle Brugge, staat het zelf weer alleen eerste. Lierse blijft voorlopig tiende.