Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot - FC Brussels: 2-0
Filip Van der Elst

Brussels kon alweer niet winnen en staat nu 16des met een 0/6. Net als tegen Westerlo verloor Brussels nadat het met 10 man herleid werd. In de 2de helft kon Germinal Beerschot (dat zich zelf herpakt na een 0/6) zonder veel problemen twee keer scoren.

Brussels startte goed aan partij: op het kwartier kreeg Snelders (tegen zijn ex-club) een goeie kans, maar zijn poging ging naast. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot op het halfuur, na een foutje van Bruno, Nys moest uitkomen en de bal buiten de 16 met de handen beroerde. Rood was het logische gevolg. Kinet werd opgeofferd voor reservedoelman Dudas. Germinal Beerschot domineerde de verdere eerste helft maar kon weinig echte kansen creeƫren.

Na rust kwam de thuisploeg gretiger voor de dag en dat resulteerde al snel in de openingstreffer: Cadu kopte op de vuisten van Dudas, maar in de herneming (eveneens met het hoofd) was het wel raak. Van danaf was het kalf eigelijk al verdronken. Brussels kreeg weinig of niets voor mekaar, en Germinal Beerschot had de wedstrijd onder controle zonder echt te imponeren. Maar aan de 2-0 viel echter niet te ontsnappen: Dudas kwam goed uit, en stopte zeer goed de doorgebroken Joao Paulo af, maar in de rebound kwam de bal bij alweer Cadu, die hem netjes in doel lepelde. De wedstrijd was gespeeld, al kwam Brussels daarna beter in de wedstrijd: een vrije trap vanop een aanzienlijk grote afstand werd door Bruno op de lat gepegeld, Nong werd nog op het nippertje door Van Zundert afgestopt, en kort voor tijd knalde Haydock snoeihard op de vuisten van Luciano.

Al bij al verdiende thuiszege na een zeer matige partij die al op het halfuur in een definitieve plooi werd gelegd.