Datum: 19/09/2004 15:00
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Freethiel
Beveren onverdiend onderuit

AA Gent heeft op het veld van Beveren zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten, al had het wat meeval in deze wedstrijd.

Gent ging het best van start in deze Oost-Vlaamse derby maar goede kansen bleven uit. Rond het kwartier kwam Beveren meer opzetten en dat resulteerde in goede kansen voor Sanogo en Diallo. Halfweg de eerste helft kwam Beveren verdiend voor via Tokpa. Hij kwam alleen voor Herpoel te staan en maakte koelbloedig de klus af ,1-0. Gent kon niet meteen reageren, maar vlak voor rust werd het toch 1-1. Verschuere trapte de bal voorbij Volders na geharrewar voor het Beverse doel.

Na de rust was het meteen raak voor Gent. Cooreman maakte de 2-1 na een ingestudeerde vrije trap. Beveren ging resuluut opzoek naar de gelijkmaker, maar Herpoel redde zijn ploeg een paar keer met uitstekende reddingen. Het bleef 2-1 waar Gent zeer tevreden mag mee zijn.