Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière aan kop
Anthony Van der Planken

La Louvière heeft de openingswedstrijd van de zesde speeldag gewonnen. De Wolven klopten thuis Moeskroen met 3-1. La Lou komt zo voorlopig mee op kop.

In een saaie eerste helft kwam Moeskroen al na een dik kwartier spelen op voorsprong. Eerst kopte Zewlakow net naast, maar een minuut later was het raak: Schaessens knalde een voorzet van Martic onhoudbaar binnen. La Louvière reageerde meteen. Espartero scoorde uit de eerste de beste vrijschop de gelijkmaker. De thuisploeg bepaalde daarna het spel, maar indrukwekkend was het allemaal niet. Bij de rust stond de 1-1 nog steeds op het scorebord.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft was er ééntje van Moeskroen: een vrije schop van Martin ging net over het doel. Ook La Louvière was er dichtbij, maar Vandendriessche had een wereldsave in huis op een inzet van Ishiaku. De wedstrijd hobbelde verder, beide ploegen kregen kansen. Uiteindelijk was het La Louvière dat de winnende treffer kon scoren. Maton was de gelukkige. Moeskroen kon geen vuist meer maken en ging in de laatste minuten definitief ten onder, toen Ishiaku de bal voorbij Vandendriessche kopte.

Een verdiende zege voor La Lou, dat zo naar de kop van het klassement oprukt. De Wolven hebben dertien punten, net als Club Brugge. Moeskroen blijft voorlopig vierde met 11 punten.