Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
West-Vlaamse derby kent geen winnaar
Kristof Blomme

Cercle en Roeselare hebben in een West-Vlaamse derby 2-2 gelijk gespeeld. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong via Annys en Dufoor. Cercle reageerde twee keer onmiddellijk via Pinas en Milosevic. Beide ploegen blijven hierdoor in de lage middenmoot hangen.

Binnen de eerste tien minuten kon nieuwkomer Roeselare op voorsprong klimmen. Viane klungelde achterin en Annys strafte dat genadeloos af. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later kreeg Pinas de bal schuin voor doel en hij schoot droog binnen. Het spel bleef goed op en neer gaan. Bijna kon Annys een tweede keer scoren, maar zijn schot ging voorlangs. Eén minuut later kwam Dekelver oog in oog te staan met Sierens. De doelman won het duel, waardoor de 1-1 voorlopig op het bord bleef. Cercle combineerde bij momenten knap, maar het was opnieuw Roeselare dat op voorsprong kwam. Dufoor mocht zomaar binnenkoppen. Opnieuw zette groen-zwart de situatie meteen recht. Milosevic kreeg de bal voor z'n voet en hij knalde vanop zo'n 25 meter knap binnen.

Beide ploegen hadden voor de pauze blijkbaar op hun adem getrapt, want daarna was het een pak minder. Pas in de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg weer dreigen. Eerst trapte Meyssen een vrije trap net over de kooi van Sierens. Nadien kon Pinas nog op doel trappen, maar dat leverde geen enkel probleem op voor de bezoekende goalie. Verder kwamen beide ploegen niet meer waardoor de match op 2-2 bleef steken.