Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot nu alleen laatste
Dirk Pieters

Germinal Beerschot kreeg het bezoek van FC Brussels. Beide ploegen konden best winnen om geen verdere averij op te lopen. Bij Brussels zit men momenteel zonder middagmaal en voor de Ratten komt de rode lantaarn dicht in de buurt. Eén grote afwezige bij FC Brussels, de club moet het stellen zonder Igor De Camargo.

De eerste grote kans, pas na het kwartier, was al meteen raak, maar het doelpunt van Gil wordt terecht afgekeurd. Kris De Wree beging een fout. Ook de eerste kans voor de bezoekers was meteen raak. Dit keer was het doelpunt wel geldig.  Ouon kopte slecht terug,  Nicoise profiteerde en schoot knap binnen. Het beloofde geen grootse wedstrijd te worden, vooral Germinal Beerschot-aanvaller Dosunmu zat in de greep van Kargbo. Vlak voor rust was er appel voor penalty, maar scheidsrechter Vervecken ging er niet op in. Zo mocht FC Brussels na een flauwe eerste helft met een 0-1 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft begon iets beter voor de thuisploeg, maar kansen van Dickson en Dosunmu gingen er niet in. De tijd begon te dringen voor de Ratten. Jos Daerden bracht met N'Diefi en Chimedza extra aanvallende krachten in, maar veel verandering bracht dat niet op in het spelbeeld. Brussels sloot alles goed af in de defensie, er was geen doorkomen aan voor Germinal Beerschot. Ondertussen kregen ze op het Kiel de melding dat ook La Louvière voorstond tegen Lierse, de rode lantaarn was op dat moment een feit. Ook in de laatste tien minuten was het pompen of verzuipen voor FC Brussels, maar de spelers van Germinal Beerschot maakte het de verdediging niet al te moeilijk. De laatste kans van de partij was voor FC Brussels. Selemani kon bijna de 0-2 op het bord zetten, maar Cvitanovic was net op tijd terug.

Voor Germinal Beerschot ziet het er niet al te best uit. De nederlagen tegen Cercle, Moeskroen en nu FC Brussels zorgden ervoor dat ze nu op de laatste plaats staan. Bij Brussels kunnen ze opgelucht ademhalen, hopelijk is er voor de spelers opnieuw een middagmaal. [AN]