La Louvière
lieLierse SK
Datum: 22/10/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade du Tivoli
Crisis in Lier, feest in La Louvière
Crisis in Lier, feest in La Louvière
Foto: © SC

La Louvière heeft zijn wagon weer op het goeie spoor gezet na een overwinning tegen Lierse. Voor de Pallieters alweer een rampweekend. Lierse staat nu op een zestiende plaats met één puntje voorsprong op de Wolven. Van een crisis en een ontslag van trainer Paul Put wil men in Lier nog niet weten. La Louvière zal zich de beslissing om Gilbert Bodart aan te stellen voorlopig ook nog niet beklagen. 
Lierse moest Tohoua (kuit), Lovrek (quadriceps) en Mrdja (enkel) missen door blessures, smaakmaker Yakovenko had interlandverplichtingen. Milenkovic en Andic waren er na een gele schorsingsdag wel weer bij. 

Alweer een inspiratieloos Lierse aan de start van de wedstrijd tegen La Louvière. De Wolven trokken in de beginfase het laken naar zich toe, in grote kansen resulteerde dat echter niet. Lierse kon na een kwartier voor de eerste keer de neus aan het venster steken, maar La Lou was steeds gevaarlijk op de counter. Lierse had last met de bedrijvige Pinelli, die eerst over mikte en daarna een goeie voorzet afleverde, Stojkovs schot ging tegen de lat. 
Even daarvoor was Lierse gevaarlijk, Vairelles kon net niet bij een voorzet, de volley van Raeymaekers was niet gevaarlijk. En dan nog twee goeie kansen voor La Lou voor de rust, twee via Stojkov. De eerste poging werd van de lijn gekeerd door Fassotte, de tweede poging ging nipt naast, al stond Stojkov ook buitenspel.

Ook de tweede helft is voor de Wolven met al direct een goeie kans voor alweer Stojkov. Hij kon Mardulier niet omspelen, die goed rechtbleef en zo de hoek te scherp maakte. Dan toch Lierse, dat voor het eerst in de wedstrijd echte druk kon uitoefenen. Een goed dribbellende Cruz werd foutief gestopt, de vrije trap van Vairelles werd weggebokst door doelman Cordier. Even daarvoor een halve kans voor Tomic, die onder druk van een verdediger de bal naast plaatste. Bodart greep een kwartier voor tijd op het eerst zicht nogal raar in door de aartsgevaarlijke Stojkov eruit te halen voor Potiez. Het bleek echter een gouden wissel. Hij stond nog geen twee minuten op het veld toen hij een teruggelegde bal meteen kon binnentrappen. Goed voor de zege want Lierse kon er niets meer tegenover stellen.

Alweer een grijze vertoning van de Pallieters, die nu op de zestiende plaats de hete adem van de Wolven in hun nek voelen. We roepen het al elke week: wanneer gaat Lierse wakker worden? [AN]

Vooraf