Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Regenboogstadion
STVV geeft Zulte Waregem oplawaai
Anthony Van der Planken

Zulte Waregem is er niet in geslaagd om na het gelijkspel van Westerlo met Lokeren eerder op de dag de derde plaats op te eisen. De promovendus ging thuis zwaar de boot in tegen Sint-Truiden. Stolica was met drie treffers de held van de avond.

De wedstrijd startte een kwartier later doordat de supporters van STVV vastzaten in een file. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kregen de supporters aanvankelijk een erg gesloten wedstrijd te zien. Pas na twaalf minuten kon Salou pas voor doelgevaar zorgen, de spits trapte echter recht op doelman Belic. Vijf minuten later kopte De Brul een hoekschop van Verschuere naast.
Ook aan de andere kant moest de doelman tussenkomen. Pieter Merlier duwde een poging van Buvens met de vuisten weg. Op het halfuur wist Sint-Truiden dan toch de score te openen. Stolica trapte de kanaries gevleid op voorsprong. Amper één minuut eerder had De Brul een dot van een kans gemist.

Ook na de 0-1 bleef Zulte Waregem de betere ploeg. Opnieuw miste De Brul van dichtbij een goede mogelijkheid. Dat kwam hem duur te staan, want op slag van rust scoorde Hajnal de 0-2. De middenvelder trapte eerst op de paal, maar legde de rebound alsnog binnen. Een wel heel gevleide dubbele voorsprong voor STVV, dat zo met een gerust gemoed de rust in kon.

Zulte Waregem probeerde nog even vlak na de rust, maar botste al gauw op de 0-3 van Stolica. De aanvaller mocht een voorzet van Mbonabucya helemaal vrijstaand binnenkoppen. Toen diezelfde Stolica luttele seconden later de 0-4 nette, was het vet helemaal van de soep. Salou kon wel nog milderen, maar daar bleef het dan ook bij voor Zulte Waregem. Een kwartier voor het einde kon Mbonabucya zelfs nog de 1-5 scoren. Stolica kwam nog twee keer dicht bij een vierde treffer, maar het bleef uiteindelijk bij een overdreven 1-5.