Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Genk wint met kleinste verschil
Ruben Claesen

Moeskroen kon niet stunten in het Fenix-stadion, al scheelde dat niet veel, want de gelijkmaker van Tailson werd afgekeurd. Daarvoor al had Indridi Sigurdsson Genk reeds op voorsprong getrapt.

De Limburgers zagen hun lappenmand nog wat uitbreiden, Mirsad Beslija en Sunday Oliseh raakten niet tijdig fit. De jongeren Jordan Remacle, Steven Defour en Kenneth Van Goethem kregen dus weer hun kans in de basis. Moeskroen had geen last van blessures, enkel Filekovic was geschorst.

Genk zette meteen druk en duwde Moeskroen terug, het eerste schot van de wedstrijd door Wamfor werd gestuit door Luzi. Niet veel later een knappe actie van Defour, Luzi haalde de bal uit zijn voeten. In de tiende minuut kwam Racing Genk zelfs op voorsprong, maar de Nederlandse scheidsrechter Ruud Bossen had buitenspel gezien, al was die beslissing wel érg twijfelachtig. Na twintig minuten een eerste keer Moeskroen, Custovic mocht alleen op Moons afgaan, maar de Bosniër besloot naast. Op het halfuur kreeg Remacle de bal van Vandenbergh, passeerde Luzi, maar zag zijn poging op de lijn gestuit door Sanchez. De laatste kans voor de rust was ook voor Remacle, zijn schot ging nipt naast. Bij de pauze stond het zo nog steeds 0-0.

In de tweede periode startte Genk weer het best, maar het evenwicht sloop al snel in de partij. De eerste kans in de tweede helft was voor Defour, maar scoren lukte niet. De Henegouwers zagen een poging van Tailson nipt naast gaan. Na twintig minuten leken Les Hurlus op voorsprong te komen, maar Seyfo Soley haalde de bal van Oussalah van de lijn. De match viel toen wat stil, met opvallend veel buitenspelgevallen, vooral Stojanovic lette niet altijd op. Een kwartier voor tijd trapte diezelfde Stojanovic op Luzi. Moeskroen leek met een punt te gaan lopen, maar tien minuten voor tijd viel dan toch dat verlossende doelpunt. Na een hoekschop belandde de bal bij Sigurdsson, die trapte de bal binnen, 1-0, het tweede doelpunt van Sigurdsson voor Racing Genk.

Moeskroen kreeg niks meer klaar, Genk kreeg kansen, maar Ogunjimi, Engelaar en Haroun konden niet scoren. De match leek op 1-0 te eindigen, totdat Tailson zowaar gelijkmaakte. Ontgoocheling sloeg weliswaar snel om in opluchting, want het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. 1-0 bleef het. [AN]