Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse krijgt les in efficiëntie
Ronny anthonis

Lierse kon vandaag op eigen veld alweer niet winnen. Dit keer was Cercle Brugge enkele maten te groot. Nochtans kregen ook de Bruggelingen niet echt veel kansen. Het grote verschil zat hem in de afwerking. Zo mocht Mardulier zich vandaag vier keer omdraaien.

De wedstrijd begon aan een wandeltempo, na een lange studieronde trok Cercle het laken meer en meer naar zich toe. Na dertien minuten begon de hel voor Lierse. De eerste echte kans van de wedstrijd ging er ook meteen in. Pinas tekende voor de 0-1. Luttele minuten later was het alweer raak voor Cercle. Na een snelle counter glipte Boi al dan niet door de buitenspelval, hij kon afleggen tot bij De Smet, die simpel de bal in doel werkte.
Een kwartier later stond het al 0-3, op voorzet van Pivaljevic kon Pinas zijn tweede van de avond scoren. Lierse probeerde wel, maar speelde enorm slordig en bij momenten ook overenthousiast. Weer enkele minuten later mocht Lierse een nieuwe opdoffer verwerken, 0-4 na 36 minuten. Dit keer was het Dieter Dekelver die de handen in de lucht mocht steken. Lierse kon voor de rust nog bijna de eer redden, de mee opgerukte Fassotte was echter te snel in zijn actie en schoot de bal over het stadiondak.

In de tweede helft begon het Lierse-publiek de spelers toch aan te vuren, zoals gevraagd. Het leverde zelfs iets of wat resultaat op. Lierse begon strijdvaardiger aan de tweede helft en dwong zelfs kansen af. Iets waar het in de eerste helft niet in slaagde. Raeymaeckers en Imschoot kwamen dicht bij een doelpunt, maar de paal en de lat verhinderden de eerredder. [AN]