Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Edmond Machtensstadion
Genk ten onder bij Brussels
Philippe Crols

Het fel geplaagde Racing Genk zal na zaterdag niet veel aan vertrouwen gewonnen hebben. De Limburgers gingen in Brussels met 1-0 de boot in. Ex-Genkenaar Igor De Camargo maakte het enige doelpunt.

De eerste goede kans was voor de thuisploeg. Michael Nicoise, de matchwinnaar van vorige week, zette eerst Tomislav Mikulic in de wind alvorens de bal op Jan Moons te knallen. Na tien minuten spelen kwam Racing Genk voor het eerst piepen. Faris Haroun kapte zich vrij op de rand van de zestien en schoot met zijn linkse voet net naast. Vijf minuten later kreeg Tom Soetaers dan een goede mogelijkheid. Via Orlando Engelaar kwam de linkspoot in balbezit, maar Patrick Nys bracht redding met de voet. Nadat Haroun een volley na een dik kwartier naast schoot, werd Brussels de betere ploeg.

Nicoise kreeg een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Zoltan Peto kreeg de bal tot bij Nicoise, die de bal maar had binnen te leggen. De aanvaller besloot echter onbegrijpelijk over. Twee minuten later was er weer een kans voor Brussels en weer was die voor Nicoise. Deze keer bracht Jan Moons redding. Even later moest de Genkse doelman weer ingrijpen op een schot van Kristof Snelders.
Op het halfuur kreeg Brussels dan toch wat het verdiende. Nicoise bediende Igor De Camargo en de ex-Genkenaar zette de bal voorbij Moons in het Genkse doel, 1-0 en geel voor de spits omdat hij zijn truitje uittrok. Tien minuten voor rust was Genk nog eens gevaarlijk. Een harde vrijschop van Soley Seyfo moest met de voet gered worden door Nys. Op slag van rust kreeg Genk nog een klein kansje. Steven Defour zette voor en Jordan Remacle aaide de bal en zag hem vervolgens naast gaan. 1-0 was dus de ruststand.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Brussels de eerste goede kans. Nicoise kon De Camargo weer bedienen, maar die laatste kon dit keer niet scoren. Twee minuten later werd de thuisploeg herleid tot tien spelers. Christ Bruno haalde Soetaers binnen de vijf minuten tweemaal foutief onderuit en kreeg ook tweemaal geel en dus rood. Een minuut later schoot Defour eens op doel, maar Nys kende niet echt veel problemen. Hugo Broos had aan de rust Kevin Vandenbergh al ingebracht en later in de tweede helft kwamen er met Bob Peeters en Gonzague Vandooren twee nieuwe aanvallende krachten in de ploeg.

Toch was het tot tien minuten voor tijd wachten vooralleer er nog eens een kans kwam voor Genk. Peeters legde goed af voor Vandenbergh, maar die knalde op Nys. Het enige wat Genk nog voor elkaar kreeg was wat geharrewar in de laatste minuut waarbij Mikulic de bal net niet in het doel kreeg. 1-0 was de eindstand. Brussels sluipt voorlopig het linkerkolommetje in en telt amper één punt minder dan Genk, dat voorlopig nog achtste staat.  [AN]