moeMoeskroen
staStandard
Datum: 30/10/2005 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen boekt stuntzege
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Moeskroen boekt stuntzege
Foto: © SC

Het zag er naar uit dat Standard dit weekend een uitstekende zaak zou doen, maar dat draaide mooi anders uit. De fiere leider ging onderuit op het veld van laagvlieger Moeskroen, waardoor de voorsprong op Anderlecht krimpt tot twee punten.

Moeskroen startte erg gretig aan de partij. Dat resulteerde al gauw in een doelpunt. Nadat Filekovic de bal op de lat had geschoten, legde Noukeu de rebound binnen. Standard, zonder leider Conceiçao, probeerde wat terug te doen, maar echt overtuigend was het spel van de Rouches niet. Toch kreeg het enkele mooie kansen op de gelijkmaker. Na twintig minuten leek een kopbal van Oguchi Onyewu binnen te vliegen, maar Oussalah – door Standard uitgeleend aan Moeskroen – veegde de bal van de lijn. Ook Karel Geraerts was op een bepaald moment erg dicht bij een doelpunt.
Toch moest Standard oppassen voor de counters van Moeskroen. Vooral
Fellahi en Tailson toonden zich erg bedrijvig. De Rouches bleven het ondertussen proberen met de lange bal, zonder al te veel succes. Geraerts kreeg nog wel een goede mogelijkheid, maar scoren lukte niet.

Meteen na de pauze trof Standard dan toch raak.
Mohammed Tchité – wie anders? - legde na amper twintig seconden de bal in het mandje. Erop en erover zou je denken, maar niets was minder waar. Moeskroen vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde al gauw de 2-1. Onyewu ging bij het doelpunt van Fellahi niet vrijuit, net zoals bij de eerste treffer trouwens.

Tien minuten na de 2-1 kwam Moeskroen zelfs nog erg dicht bij een derde doelpunt. Standard mocht van geluk spreken dat de bal in de kluts slechts op de paal belandde. De bezoekers kregen ondertussen geen lijn in hun spel. Pas in het laatste kwartier slaagden ze er in de thuisploeg min of meer onder druk te zetten. Zelfs de ingevallen
Roussel kon het tij niet doen keren. Dé kans op de gelijkmaker was voor Tchité, maar de topscorer tikte de bal nipt naast.

Standard verliest zo voor de derde keer dit seizoen. Moeskroen wipt dankzij deze stunt over La Louvière naar de vijftiende plaats. Standard doet een slechte zaak, want het verliest terrein op Anderlecht en Club Brugge. De Brusselaars staan weer op twee punten, Club op zes stuks. De landskampioen mag zich trouwens winnaar van de speeldag noemen, want alle ploegen boven hen verloren dit weekend punten.

Vooraf