Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot vernedert Lierse
Bart Hermans

Germinal Beerschot won vanavond overtuigend tegen Lierse. Heel vroeg in de wedstrijd bracht Dosunmu de Ratten 1-0 voor. Na de rode kaart voor Kacic was de ban helemaal gebroken en konden Gil en tweemaal Dosunmu de 4-0 eindcijfers op de bordjes zetten.

Voor beide ploegen was dit een heel belangrijke wedstrijd want de ploeg die verloor kreeg ook direct de rode lantaarn in handen. De Ratten kende een droomstart toen Dosunmu na wat geharrewar de bal gemakkelijk in doel kon tikken. Eventjes later was diezelfde Dosunmu heel dicht bij de 2-0, maar hij vond Mardulier en de lat op zijn weg. Germinal Beerschot bleef gevaarlijk via Dosunmu, maar het was Lierse dat vlak voor rust nog een heel goede kans kreeg. Raeymaeckers zette een mooie actie op, maar zijn schot spat uiteen op de lat. De stand bij de rust was 1-0.

Toen Kacic in de tweede helft de doorgebroken Dosunmu onderuit trok, mocht de Pallieter gaan douchen. Die rode kaart deed de wedstrijd helemaal in het voordeel van de thuisploeg kantelen. Vijf minuten na de uitsluiting zagen we een mooie actie van Josemar Gil, die de bal voorbij Mardulier schoot. Zo werd het 2-0 en de Ratten leken bevrijd. Goaltjesdief Dosumnu slalomde schitterend door de defensie en legde de 3-0 achter Mardulier in doel. Het leed was nog niet geleden voor de Lierse goalie want enkele minuten later schoot wederom Dosumnu de bal deze keer via de lat binnen. Dat was ondertussen al het zevende doelpunt deze competitie voor de Nigeriaan. Lierse probeerde nog op zoek te gaan naar het eerreddende doelpunt, maar verder dan een kansje van Stef Wils geraakten de geelzwarten niet meer.

Een verdiende overwinning voor Germinal Beerschot, dat de rode lantaarn doorgeeft aan Lierse. De Ratten hebben nu negen punten, één punt meer dan Lierse, dat de match op Lokeren nog te goed heeft. Het ontslag van Paul Put bracht blijkbaar nog niet echt resultaat. [AN]