Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Genk herstelt zich
Kristof Blomme

Racing Genk heeft in het Fenix-stadion gemakkelijk Roeselare opzij gezet met 4-1. Vandenbergh, vorige week nog op de bank, nam twee goals voor z'n rekening. Op die manier vinden de Limburgers weer aansluiting met de subtop.

Na één minuut moest Sierens al een bal uit z'n netten vissen. Vandenbergh kreeg de bal aangespeeld van Defour en hij maakte het vanuit een scherpe hoek knap af. Na vijf minuten kwam ook Roeselare gevaarlijk opzetten. Peeters kon helemaal vrijstaand op doel koppen, maar hij mikte te hoog. In een geanimeerde beginfase zette Defour nog eens een knappe actie op. Hij kapte zich vrij en mocht schieten, maar Sierens pakte. Na tien minuten was Genk daar weer. Een voorzet van Soetaers werd door de bedrijvige Defour naast gekopt. Halfweg de eerste helft klom Genk verdiend op 2-0. Uitblinker Defour werkte beheerst af na een goeie pass van Soetaers. Op het halfuur blunderde doelman Moons. Hij liet zich de bal afsnoepen door Eloi, maar de Fransman besloot nog naast. Tien minuten later probeerde Soetaers het van ver. Sierens stond op de goeie plaats. Vlak voor de pauze werd het toch 3-0 voor de Limburgers. Sierens ging naast een voorzet van Sigurdsson en Engelaar stond op de goede plaats.

De tweede helft was een pak minder. Genk wou niet meer, terwijl Roeselare niet beter kon. Soetaers mocht na twintig minuten nog eens voorzetten, maar Mikulic trof de lat. Een kwartier voor tijd ging Beslija liggen in het strafschopgebied na contact met El Araichi. De Bosniër zette zich zelf achter de bal, maar Sierens pakte. In de laatste tien minuten zorgden de bezoekers toch nog voor de eerredder. Het was invaller Soumare die Jan Moons klopte. Twee minuten later werd het zelfs ei zo na 3-2. Coquelet mocht helemaal vrijstaand inschieten, maar Moons redde knap. Uiteindelijk viel het doelpunt nog aan de overkant. Wamfor kon Vandenbergh bereiken en hij tekende voor z'n zesde van het seizoen.