moeMoeskroen
rwdmRWDM
0-1
1-1
Datum: 05/11/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen en Brussels billijk gelijk
Kristof Blomme
| 0 reacties
Moeskroen en Brussels billijk gelijk
Foto: © SC

Moeskroen kon thuis geen afstand nemen van Brussels. De bezoekers kwamen voor via Niçoise, maar Fellahi maakte nog voor de pauze gelijk. Verder kwamen beide ploegen niet meer.

Na tien minuten was de eerste kans voor de bezoekers meteen raak. Een afgeweken bal kwam voor de voeten van Niçoise, die knap afwerkte. Na een halfuur pas de eerste kans voor de thuisploeg. Fellahi mocht uithalen, maar Nijs stond op de goede plaats. Vijf minuten voor de pauze kreeg Moeskroen de kans op de gelijkmaker. Custovic zette voor tot bij de vrijstaande Tailson, maar diens kopbal was niet goed genoeg. Toch kwamen de Henegouwers nog voor de rust gelijk. Oussalah trapte hard op doel, waar Nijs de bal niet ver genoeg kon wegwerken. Fellahi trapte de rebound tegen de netten. Vlak voor de pauze haalde Fellahi een bal met de hand van de lijn. Scheidsrechter Flament deed echter alsof z'n neus bloedde ondanks protest van de bezoekers uit Brussel.

In het begin van de tweede helft was er een goeie kans voor Moeskroen. Custovic kon net niet bij de bal. Op het uur miskeek Luzzi zich op een hoekschop. De bal kwam op het hoofd van Haydock, maar hij miste. In de tweede helft was er nog amper doelgevaar. Pas een kwartier voor het einde kwam Brussels nog eens opzetten, maar Zaaboub schoot over. Even voor tijd leed men bij de thuisploeg balverlies. Haydock probeerde het met een plaatsbal, maar Luzzi kon simpel pakken. Ook Niçoise kreeg nog een goeie mogelijkheid om de drie punten mee te nemen naar Brussel. Na een goeie bal van Espartero besloot hij net naast.

Vooraf