Germinal Beerschot en Lierse met mes op de keel

Kristof Blomme
| 0 reacties
Germinal Beerschot en Lierse met mes op de keel
Foto: © SC

Vrijdag begon de dertiende speeldag al met de Oost-Vlaamse derby tussen Gent en Lokeren. De bezoekers haalden het knap met 1-2. Hierdoor staan ze op amper één puntje van Club Brugge. Ondanks het verlies staat Gent slechts op twee puntjes van Lokeren. Desondanks werden de spelers op een heus fluitconcert getrakteerd en was trainer Leekens de kop van jut. Zaterdag staan er zes matchen op het programma. Anderlecht neemt het thuis op tegen Charleroi. Verder staat de degradatietopper Germinal Beerschot - Lierse op het programma. Genk moet zich proberen te herpakken tegen Roeselare. Zondag wordt de West-Vlaamse derby Zulte-Waregem – Club Brugge gespeeld. Standard sluit de speeldag om 18 uur af tegen Westerlo.
 
Anderlecht geeft Charleroi partij. Na het gelijkspel van vorige week en het zoveelste drama op Europees vlak doen de Brusselaars er goed aan te winnen. Dit zal opnieuw zonder Kompany moeten gebeuren die nog steeds niet hersteld is van een rugblessure. Vanden Borre is wel weer beschikbaar. Goor, die weer wat last had van de schouder, is fit. Deschacht blijft waarschijnlijk op de bank. Bij de Karolo’s is enkel Siquet nog afwezig. Ciman, die drie maanden geschorst was, behoort weer tot de kern.
 
Racing Genk moet in het Fenix-stadion Roeselare kloppen. De blessurelast is al een pak minder. Enkel Claessens, Cornelis, Daerden en Chatelle zijn nog niet fit genoeg. Matoukou en Oliseh zitten hun laatste schorsingsdag uit. Bij Roeselare, dat het onverwachts goed blijft doen, is Barbé zeker out tot de winterstop. Vaesen en Dufoor zijn dan weer geschorst. Coquelet keert terug uit blessure.
 
Germinal Beerschot en Lierse spelen beiden met het mes op de keel. De verliezer bevindt zich in een heel lastig parket. Jos Daerden moet enkele spelers missen. Zo zijn Cavens, N’Diefi, Prince, Ouon en Ozturk niet fit. Luciano, die drie weken geschorst was voor z’n twee rode kaarten, keert wel terug. Bij de bezoekers werd Paul Put deze week op de keien gezet. Eric Van Meir liet weten dat enkel de mensen die inzet tonen in de kern zullen blijven. Andjic, Tomic en Lovrek weten al meteen hoe laat het is en vallen uit de kern. Cruz en Tohoua zijn nog niet paraat.
 
Moeskroen speelt thuis tegen Brussels. Na de stunt van vorige week is het zaak voor de Henegouwers om een goeie reeks uit te bouwen. Descamps en Grimaldi zijn nog een tijd out. Delacourt zit z’n tweede schorsingsdag uit. Brussels doet het heel aardig met een negende plaats. Vorige week werd Racing Genk nog geklopt. Bruno is geschorst bij de bezoekers. Daarnaast kan er nog geen beroep gedaan worden op Kargbo en Theunis, die beiden geblesseerd zijn.
 
Cercle Brugge speelt in het Jan Breydelstadion tegen Sint Truiden. De Bruggelingen zijn aan een sterke reeks bezig met 10/12. Winst tegen de Kanaries betekent aansluiting met de subtop. Voor de bezoekers geldt eigenlijk hetzelfde. Bij groen-zwart is Grondin geschorst. Milosevic en Valenta geraken niet fit. Vandenbussche zal als verdedigende middenvelder geposteerd worden. STVV heeft een waslijst afwezigen. Santalab, Delorge, Vanhoyweghen, Kalisa, Nys, en Stolica zijn allemaal geblesseerd. De Condé komt wel terug na enkele weken afwezigheid.
 
De laatste partij op zaterdag is die tussen La Louvière en Beveren. De Walen doen het de laatste twee weken uitstekend met een 6/6. Hiermee kwamen ze weg van de laatste plaats. De thuisploeg moet Stojkov wel enkele weken missen. Vervalle, Montoya, Baynon en Tiago sloten opnieuw bij de groep aan, maar zijn nog niet wedstrijdfit. Beveren zal het moeten doen zonder Marco Né, die last heeft van de adductoren. Ook Arunina zal er nog niet bijlopen.
 
Zondag om 13 uur vindt het burenduel plaats tussen Zulte-Waregem en Club Brugge. De thuisploeg doet het voorlopig uitstekend dit seizoen. Bij winst klimmen ze weer over Club. Blauw-zwart, dat boordevol vertrouwen zit, moet blijven winnen om de aansluiting met de toptwee niet te verliezen. De fusieploeg moet bijna het volledige middenveld missen. Zowel Verschuere, Van Nieuwenhuyze als Meert zijn geschorst. De Brul komt normaal op het middenveld. Breleur, Wiggers, Vandendriessche en Tankary zijn nog out. Bij Club zijn De Cock, Verbauwhede, Vandelannoite en Valgaeren afwezig. Ceulemans zal dezelfde elf op het veld brengen die Rapid Wien klopten.
 
De speeldag wordt afgesloten met een duel tussen Standard en Westerlo. De Rouches moeten niemand missen door schorsing of blessures. Conceiçao en Tchité zijn nog twijfelachtig, maar verwacht wordt dat ze fit geraken. Ook Helleputte moet weinig puzzelen. Enkel Wagemakers zit op de strafbank. Hij zal vervangen worden door Scasny.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties