Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière wint nu ook van Beveren
Giovanny Saelens

Louvière heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Beveren. De Ivorianen hadden wel kansen, maar iedereen weet dat scoren nog altijd belangrijker is.

In de eerste minuut een gevaarlijke, verdedigende actie van doelman Copa. Hij controleerde de bal op de borst, maar deed dat slecht. Nadat hij de bal hoog in de lucht trapte, kon een verdediger wegwerken. Na elf minuten spelen kon Fontenette de score openen. Maar dat deed hij in eigen doel zodat La Louvière 1-0 voor kwam.
Enkele kleine kansjes aan beide kanten zorgden dat het eerste halfuur aangenaam bleef om naar te kijken. In de laatste vijf minuten was er meer spektakel. Doelman Copa hield de bal twee keer uit zijn doel.

In de tweede helft liet een doelpunt niet lang op zich wachten. Nordin Jbari kopte de bal hard voorbij Copa. Vijf minuten ver en het stond al 2-0.
Na een halfuur saai voetbal kon Jbari zijn tweede van de avond scoren. Deze werd afgekeurd. Door protest kreeg de aanvaller van La Louvière een gele kaart. Jbari bleef maar doorgaan en kreeg meteen rood. De overige twaalf minuten brachten geen spektakel meer op zodat de stand ongewijzigd bleef. Eindstand: 2-0. [AN]