Stadion: Schiervelde

Herbeleef Roeselare - Lierse SK (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Roeselare en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Jerome Vanderzyl maakt zijn debuut in het eerste elftal, de jongeling van Lierse zit nog wel op de bank. Na de overwinning van GB vrijdag al is Lierse aan zichzelf verplicht de kloof niet te vergroten.
KSV Roeselare: Sierens Jurgen, El Araichi Chemcedine, Lahousse James, Monteyne Martijn, Vaesen Daan, Joly Eric, Peeters Rocky, Vanderbiest Frédéric, Coquelet Emmanuel, Wagneau Eloi, Vandamme Jamaique.
Lierse: Van der Straeten Yves, Tohoua Adolph, Fassotte Laurent, Nnaji Chidiebere Michael, Wils Stef, Dreesen Timothy, Vairelles Tony, Mujanovic Goran, Raeymaekers Jurgen, Cruz Daniel, Nunes Alessandro.
1
Roeselare trapt de wedstrijd op gang
8
Eerste poging tot aanval, Roeselare kon counteren, Fassotte kon in hoekschop werken
11
Ook Lierse begint mee te spelen. Raeymaecker wou een actie opzetten maar werd foutief gestopt. De vrije trap was niet gevaarlijk.
13
Mooie kans Lierse, Vairelles schiet van buiten de baklijn. Zijn schot ging maar nipt over het doel van Sierens.
18
Vrije trap Lierse in de rechterhoek. Zonder gevaar. Lierse lijkt de betere ploeg in de beginfase.
21

Goal
Doelpunt van Rocky Peeters (Onbekend Onbekend)
Eerste kans Roeselare en meteen doelpunt. Een klein foutje van Wils werd genadeloos afgestraft. Na een hoekschop moest eerst Nnaji nog redding brengen op de lijn. Peeters kon de bal wel binnenwerken.
23
Lierse laat de hoofden nog niet hangen. Cruz met een zwak schot, makkelijk gered door Sierens.
28
De wedstrijd valt stil, het op papier (3-5-2) overbevolkte middenveld van Lierse vangt Roeselare goed op.
29
Lierse komt bij momenten aan mooie combinaties, Mujanovic legt na mooi samenspel achteruit tot bij Raeymaeckers, hij kraakt zijn schot ongelukkig.
30
Stiftertje Cruz, kleine Alessandro kan er net niet bij met het hoofd.
32
Schot van Tohoua, gered door Sierens. Lierse lijkt ook te willen wisselen
33
Vervangen Kristof Imschoot
Ingevallen Adolph Tohoua

Zoals vooraf aangekondigt, vervanging Lierse. Imschoot komt Adolphe Tohoua aflossen
37
Daniël Cruz werd hard aangepakt door Van Damme. Hij kreeg een stevige duw in de ribben. Roeselare speelt het hard.
40
Voorzet Van Damme, Eloi kopt over.
41
Meteen ook een kans voor Lierse, Nunes kopt hard in de handen van Sierens.
42
 Gele kaart voor Chemcedine El Araichi
El Araichi krijgt geel en is volgende wedstrijd geschorst.
43
Komisch voorval op een vrije schop van Lierse. De Pallieters zetten hun eigen muurtje, de bal raakte zelfs nog niet voorbij de eigen spelers.
44
Lierse drukte de laatste tien minuten Roeselare volledig weg met enkele kleine kansen tot gevolg. Een verdiende gelijkmaker komt er echter niet voor de rust. Er komt 1 minuut extra tijd.
44
Toch nog een fantastische kans voor Lierse, Alessandro zag de bal net voor zijn voeten weggewerkt worden. Roeselare komt nog goed weg.

Scheidsrechter
Rust
Lierse ligt zeker niet onder en maakt het spel. Ook na de achterstand liet Lierse voor een keer het hoofd niet hangen en vocht dapper terug. Het is de Pallieters echter niet gegunt voorlopig. Dit is wel een perfect scenario voor een mooie tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft.
46
Er werden geen wissels gedaan tijdens de rust.
50
Zwak begin van de tweede helft, beide ploegen leiden veel balverlies.
53
Eerste kansje in de tweede helft. Het schot van Imschoot kwam vanuit een te moeilijke hoek.
55
Doelpunt Lierse maar afgekeurd wegens buitenspel ... terechte beslissing.
56
Bijna 2-0, Eloi kopt naar doel, middenvelder Mujanovic haalt de bal van de lijn. Doelman Van der Straeten was geklopt.
58
Het balbezit is voor Lierse, volgen er ook nog grote kansen?
60
Monteyne met een lobje, de bal valt naast het doel van Lierse.
66
Voorzet vanop rechts van Nunes, kopbal Vairelles maar redding van Sierens.
70
Roeselare gaat vervangen, eerst hoekschop Lierse.
71
grote kans Lierse op de hoekschop, Imschoot kopt, Sierens kon redden. De rebound van Raeymaeckers leverde niets op.