Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Freethiel
Beveren en Roeselare in evenwicht
Thierry Van Uffelen

Na zes minuten stond de eindstand al op de bordjes, 1-1. Verder werd de wedstrijd vooral "gekleurd" door traag middenveldspel.

Beveren startte het best en kon binnen de eerste minuut al zorgen voor gevaar. Dissa verkoos echter zelf te schieten in plaats van te passen. Aan de overkant was het wel raak. Na een corner kopte Eloi over doelman Verhulst. Het eerste wapenfeit van Roeselare was meteen raak. Gervinho dacht allicht hetzelfde. Want hij zette de bordjes terug gelijk aan de overkant. Ook deze keer lag een corner aan de basis. Dit was tevens het signaal aan beide ploegen om de wedstrijd stil te leggen. Traag middenveldspel zorgde slechts voor enkele kleine kansen en de rust was meer dan welkom. Beveren verloor voor rust nog wel zijn sterkhouder Junior. Het valt af te wachten of hij klaar raakt voor de bekerwedstrijd tegen Moeskroen.

Begin tweede helft was al snel duidelijk welke strategie beide ploegen hadden. Roeselare plooide massaal naar achter, terwijl Beveren zocht naar de opening. De eerste kans na rust was voor Gervinho. Maar zijn schot werd gepakt door Sierens. Eerst Seka dan Pachéco probeerden het van buiten de zestien, maar geen problemen voor Sierens. Het was tevens de avond van de doelman, want na een mooie redding op een schot van Dissa, kon hij een kopbal van de lijn keren. Roeselare hield achteraan alles goed dicht en Beveren moest vrede nemen met een gelijk spel.

Beveren kon aanspraak maken op een overwinning door zijn veldoverwicht, maar Roeselare was te goed georganiseerd achterin. Buiten de twee doelpunten viel er maar weinig te beleven op het veld.