Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stayen
Lierse en Sint Truiden even sterk
Ronny anthonis

Lierse kwam gisterenavond niet voor of achteruit in de de degradatietopper tegen Sint Truiden. Het werd 1-1 na doelpunten van M’Bonabucya en Alessandro Nunes. Lierse gaat hiermee niet voor of achteruit in de degradatiestrijd, de situatie blijft status Quo.

De wedstrijd begon zeer zenuwachtig, geen enkele ploeg slaagde er in om nog maar iets te creëren wat in de buurt kwam van een kans. Tot plots M’Bonabucya mooi werd vrijgespeeld en de kans op de 1-0 benutte. Lierse reageerde aangeslagen maar STVV kon daar niet van profiteren. Lierse kon zich herpakken maar had pech toen een bal van Fassotte van dichtbij op de lat terechtkwam. Net voor rust was STVV nog dicht bij een doelpunt maar het werd afgekeurd voor buitenspel. Even daarvoor moest doelman Van der Straeten Lierse met een prachtige save in de match houden.

De tweede helft was bijna volledig voor de Pallieters. De voor Elberkani ingevallen Iakoveno en nog maar eens Fassotte kwamen dicht bij de gelijkmaker maar zonder meer. Trost bracht met Nunes en jongeling Develer nog twee aanvallend ingestelde spelers in. STVV loerde dan op de counter. Het was echter Lierse dat nog tot scoren kwam vijf minuten voor tijd. Nunes kapte zichzelf vrij en schoot daarop mooi  binnen, een verdiende treffer voor Lierse.