Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Het Kuipje
Vertrek Coelho geen cadeau
Ruben Claesen

Voor de twijfelaars: ja, Jackson Coelho zal nog gemist worden in de Kempen. Germinal Beerschot is de eerste ploeg die dat mocht ervaren, meteen ook de eerste ploeg die kan winnen in het Kuipje. De wedstrijd brak pas in de tweede helft open, toen De Roeck en Dosunmu scoorden. Via penalty kon Janssens het nog even spannend houden, maar Dosunmu nam die spanning vijf minuten voor tijd volledig weg: 1-3.

Thuisploeg Westerlo moest het zien te doen zonder Jaja Coelho, die zoals geweten naar de Spaanse zon verhuisde. Eenzaam in de spits speelde bijgevolg Peter Utaka, met Chris Janssens in zijn rug. Bij Germinal Beerschot was Kris De Wree geblesseerd en Kurt Van Dooren geelgeschorst. Youngster Tim Vleminckx zat voor de eerste keer in de wedstrijdkern.

Beide ploegen begonnen gemotiveerd en fel aan de partij, al leverde die vechtlust niet meteen kansen op. Na een klein kwartier konden zo’n zesduizend toeschouwers aanschouwen hoe Van Kerckhoven een eerste poging hoog over trapte. Even later maakte Utaka een knappe actie, maar de Nigeriaan kon zijn schot niet kadreren. Na twintig minuten borstelde Wim Mennes een vrije trap op Luciano, die de bal moest lossen, Utaka kon de rebound niet benutten. Het was al Westerlo dat de klok sloeg: met een dichtbevolkt middenveld zette het veel druk naar voren, waardoor de bezoekers hun drie spitsen (Dosunmu, Cavens en Messoudi) nooit konden bereiken. Desondanks werden er geen goals gemaakt in de eerste helft.

De tweede helft begon vurig. Twee minuten na het beginsignaal mocht Chris Janssens een vrije trap afvuren, Luciano was attent. De reactie van de bezoekers liet niet op zich wachten: Dosunmu kon zich doorzetten maar besloot nipt naast. Germinal Beerschot leek het commando over te nemen, het zette druk en creëerde ook kansen, iets wat in de eerste helft niet lukte. Op het uur lobte Messoudi de bal net over het doel van Gaspercic, een minuut later kon een vrijstaande Cavens een hoekschop niet in doel verlengen. Even daarna was het ei zo na 0-1: Dosunmu kwam mooi naar binnen, zijn schot week af op Verheyen waardoor Gaspercic bijna verrast werd. Twintig minuten voor tijd kwamen De Ratten dan toch op voorsprong. De Roeck kopte een corner van Messoudi knap voorbij Gaspercic. Westerlo stond perplex, Germinal Beerschot verdubbelde de score vrijwel meteen. Dosunmu was bij de pinken om de 0-2 in te tikken, nadat Cavens’ harde schot gestopt werd door Gaspercic. Rustig controleren was nu de opdracht voor de bezoekers, maar een kwartier voor tijd maakte Chris Janssens het nog spannend; hij trapte een strafschop fraai in de hoek, nadat De Roeck invaller Björn De Wilde neerlegde. Westerlo mocht weer hopen, maar die hoop was van korte duur. Vijf minuten voor het einde kon Dosunmu zijn ex-ploeg definitief het zwijgen opleggen. 1-3, op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Germinal Beerschot.  [AN]