Datum: 21/01/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent probleemloos voorbij La Louvière
Guillaume Belaey
| 0 reacties
AA Gent probleemloos voorbij La Louvière
Foto: © SC

Voor 6.200 toeschouwers heeft AA Gent niet de minste moeite gehad om La Louvière te overwinnen. Reeds na een kwartier in de eerste helft mochten de Wolven een kruis maken over eventueel puntengewin. De Buffalo’s startten trouwens op volle toerental want al na vier minuten liet Grégoire op aangeven van Boussoufa een eerste open kans liggen. Eén minuut later daverde het stadion wel wanneer Zoko na een hoekschop knap intrapte.
 
Gent bleef constant La Louvière onder druk houden want nauwelijks kregen de bezoekers kans om Herpoel aan het werk te zetten Maar blijkbaar was Gent zinnens korte metten te maken met lusteloze Wolven. Eén minuut na de openingstreffer vond Datti de bedrijvige Boussoufa die met enige meeval in balbezit bleef en snoerhard doelman Cordier een tweede keer het nakijken gaf.
 
La Louvière kwam er nog altijd niet aan te pas want amper vijf minuten later zorgde verdediger Lombaerts, opnieuw na corner, na wat geharrewar voor een derde Gentse treffer. Aanvankelijk leek de bal niet over de lijn te zijn geweest hoewel de scheidsrechter dit wel valideerde. Met deze comfortabele voorsprong lieten de Buffalo’s het tempo even dalen en konden de Wolven wat meer in de wedstrijd komen. Eerst knalde Teklak een vrije trap meters over het Gentse doel, even later mocht Jbari aanleggen maar ook deze poging kon nauwelijks een kans genoemd worden.
 
In de tweede helft teerden de Buffalo’s blijkbaar op die rijkelijke voorsprong zodat La Louvière meer balbezit kon opeisen. Desondanks was het Zoko die in twee tijden niet voorbij doelman Cordier kon om de voorsprong te vergroten. Om de zwakte van de Wolven te illustreren: net op het uur moest een verkleumde doelman Herpoel voor de eerste keer plat om een vrijschop van onschadelijk te maken.
 
Nadien liet de ingekomen Cooremans een aangeven van Datti onbenut en bleek Gent weer aanstalten te maken om dit bonus verder aan te dikken. Zo tikte dribbelwonder Boussoufa tot bij de opgerukte Martens wiens poging door Cordier knap werd gered. In de slotminuten lieten Jbari, zeer zwak, en de ingekomen Bosak zich gelden maar Herpoel moest zelfs de handen uit de mouwen niet steken.
 
Het waren uiteindelijk de Buffalo’s die afsloten met een actie tussen Grégoire en Cooremans hoewel deze torenhoog overknalde. Kortom een moeiteloze zege voor vaak begeesterende Buffalo’s tegen La Louvière, dat zich snel zal moeten herpakken om niet helemaal weg te deemsteren. [AN]

Vooraf