Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jan Breydel
Portillo en Roelandts leiden Club naar zege
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft de tweede competitieronde overtuigend ingezet. De landskampioen speelde tegen Brussels misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen en won ruim verdiend met 3-0. Kevin Roelandts en Javier Portillo waren de helden van de avond.

De partij kende een erg leuk begin. Club startte het gretigst, maar Brussels toonde zich erg gevaarlijk op de counter. De Brusselaars dwongen ook de eerste kans van de wedstrijd af. Butina moest ingrijpen op een schot van GoriusLeko zorgde niet veel later voor de eerste Brugse kans door een vrije trap enig mooi tegen de paal te krullen.

Drie minuten later was er een uitstekende mogelijkheid voor Zaaboub. De aanvaller vond Butina op zijn weg. Meteen de laatste kans voor Brussels, want daarna was het al Club dat de klok sloeg. De landskampioen kwam na twintig minuten verdiend op voorsprong na een doelpunt van Javier Portillo. De Spanjaard legde een slecht schot van Kevin Roelandts alsnog tegen de netten.

Club bleef na het doelpunt de bal goed rondtikken. Vooral Roelandts liet zich positief opmerken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat net hij op slag van rust erg dicht bij de 2-0 kwam. Doelman Patrick Nys had echter een uitstekende redding in huis.

Na de rust bleef Club Brugge bepalend. De thuisploeg moest enkel in de eerste minuten van de tweede helft wat Brusselse druk toestaan. Daarna nam het het heft weer in handen, Balaban was tot drie keer toe erg dicht bij de verdubbeling. Uiteindelijk was het Roelandts die voor de 2-0 zorgde. De middenvelder tikte de rebound van een schot van Balaban binnen.
Brussels besefte dat er niets meer inzat en liet Club begaan. Dat resulteerde uiteindelijk nog in een tweede treffer van Portillo. Opnieuw had Roelandts een bepalende rol, want hij gaf hij de assist. In de slotminuut scoorde de ingevallen Ishiaku ei zo na nog de 4-0, maar de lat stond in de weg.

Club Brugge wint zo verdiend en vrij makkelijk van FC Brussels. De Bruggelingen staan voorlopig gedeeld eerste met Standard, dat net als Anderlecht morgen nog speelt.