Club en Brussels vrijdagavond al aan de bak

Kristof Blomme
| 0 reacties
Club en Brussels vrijdagavond al aan de bak
Foto: © SC

Club Brugge en FC Brussels beginnen vrijdagavond al aan de eerste speeldag na de winterstop. De spelers van blauw-zwart kunnen op het veld revanche nemen, nadat ze op het gala van de Gouden Schoen maar matig werden bedeeld. Brussels moet dan weer proberen om de plaats in de linkerkolom van het klassement vast te houden.

Landskampioen Club kan, mits winst vanavond, voorlopig gedeeld leider worden met Standard. Er kan alvast opniew beroep gedaan worden op Klukowski. De linksachter speelde in de heenronde, door een knieblessure, amper. Philippe Clement is geschorst bij blauw-zwart. Kevin Roelandts neemt zijn positie centraal op het middenveld over. Centraal achterin krijgt talent Jason Vandelannoite zijn kans door het vertrek van Spilar. Valgaeren speelde donderdag één helft met de reserven. Vanaudenaerde krijgt nog steeds de voorkeur op De Cock. Enkel Blondel en Lange zijn nog een tijdje uitgeschakeld. 

Club Brugge: Butina; Vanaudenaerde, Maertens, Vandelannoite, Klukowski; Roelandts, Vermant, Leko; Verheyen, Portillo, Balaban.

Bank:
Verbauwhede, De Cock,Gvozdenovic, Englebert, Dufer, Ishiaku en Yulu.

FC Brussels staat op een knappe achtste plaats. Het nummer vier, Westerlo, heeft slechts een voorsprong van vier punten op de Brusselaars. Espartero en Niçoise zijn nog twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Club. Er kan geen beroep worden gedaan op Theunis, Clement en Haydock. Aanvaller De Camargo, die kan rekenen op interesse vanwege Brugge, is geschorst. In de heenronde pakte Brussels op eigen veld een gelijkspel.

Brussels: Nys; Bruno, Colpaert, Kargbo, Petö; Gorius, Espartero, Culek, Sels; Snelders, Niçoise.

Bank: Izgi, Andersen, Omonga, Selemani en Zaaboub.

Scheidsrechter voor deze partij is Breda. De match vangt om 20.30u aan in het Jan Breydelstadion. Deze wedstrijd is straks live te volgen op Voetbalkrant.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties