rwdmRWDM
gntKAA Gent
Datum: 26/02/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Edmond Machtensstadion
AA Gent scoort vierde uitzege
Guillaume Belaey
| 0 reacties
AA Gent scoort vierde uitzege
Foto: © SC

In het duel bij FC Brussels won AA Gent zijn vierde uitwedstrijd. Het betekende een opsteker na een schamele 1 op 6 en een bevestiging van hun goede prestatie bij RC Genk. Anderzijds was het reeds vier maanden geleden dat FC Brussels op eigen veld verloor. Bij de thuisploeg was Haydock weer speelklaar terwijl Nebosja Pavlovic debuteerde bij Gent en Grégoire en Laybutt geschorst waren. Het werd een matige wedstrijd die na 41 minuten zo goed als verloren was voor de thuisploeg wegens de uitsluiting van thuisspeler Mario Espartero na een zware fout op spits Datti.
 
Een Gentse spits die trouwens enkele kansen kreeg om het Gentse verschil in cijfers groter te maken maar die telkens op een uitstekende Brusselse doelman Patrick Nys stootte. Het was trouwens Datti die al zes minuten, na een aangeven van De Beule, een open kans op een attente Nys vlamde. Vier minuten later waagde Pavlovic zijn kans en ook die poging ging rakelings naast. De eerste Brusselse prik, al waren ze op één hand te tellen, kwam van Nicoise hoewel die torenhoog overknalde.
 
Op het kwartier dook Boussoufa van links op, verzond een perfecte assist die door Vrancken knap werd ingekopt. Meteen een verdiende voorsprong waar Brussels niets kon tegenover plaatsen. Overigens ook de dertiende lucratieve assist van ,,assistman’’ Mbark Boussoufa. Het was duidelijk dat de Buffalo’s de wedstrijd stevig onder controle hadden want Brussels kon zich nauwelijks doorzetten. Markant trouwens het ,,te’’ agressieve spel van de thuisploeg waarbij op het halfuur een gevaarlijke Brusselse actie, die naam waardig, via Nicoise door Martens moest worden weggewerkt.
 
Net voor rust twee wedstrijdbepalende momenten: na een diepe voorzet ging Boussoufa op de bal af maar doelman Nys kwam gepast uit zijn doel om het gevaar te weren; één minuut later een gruwelijke tackle van Espartero op Datti en terecht rood voor de Brusselse verdediger.
 
In de tweede helft opteerde Brussels-trainer Cartier voor aanvalskracht door Sanogo in te brengen om samen met Nicoise een spitsenduo te vormen. Dat lukte echter zelden want het waren de Buffalo’s die de thuisdefensie onder druk hielden. Maar alweer was doelman Nys attent. Nadien werd een poging van Vrancken afgeblokt terwijl in de rebound Datti op Nys besloot. Vervolgens zoefde een afgeweken vrije trap nipt naast het Brusselse doel.
 
De eerste en enige kans was voor de ingekomen Snelders die een aangeven van Kargbo net voorlangs besloot. Stilaan ging evenwel het spel verwateren, Gent kwam niet tot die vloeiende combinaties als voordien en bleef zo vooralsnog met vuur spelen.
 
In het slotkwartier miste Sanogo stuntelig om te besluiten en dat was illustratief voor het ondermaatste Brussels, hoewel ook Gent er nauwelijks toekwam, ondanks veelvuldig verschijnen in de ,,box’’, om het verlossende tweede doelpunt te scoren. Maar ongetwijfeld viel er niets af te dingen aan de Gentse zege zodat de aansluiting met de topvijf binnen handbereik blijft. [AN]