Datum: 25/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Freethiel
Bancé is killer van dienst
Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Bancé is killer van dienst
Foto: © SC

Beveren heeft in 2006 weer niet kunnen winnen en komt zo in groot degradatiegevaar. Lokeren kon revange nemen voor het nipte verlies in de heenwedstrijd.

Kaïper kreeg bij Beveren de voorkeur op Gervhino en dat bleek geen slechte zet. Na enkele minuten verstuurt Mahan een goede voorzet. Kaïper kapt zich vrij en schiet van dichtbij op de paal. Lokeren komt goed weg. Beveren is in de aanvangsfase het sterkst, maar het leverde enkel de kans op voor Kaïper. Lokeren kwam rond het kwartier voor het eerst zijn neus aan het venster steken en het was meteen raak. Bij een voorzet kopt Bancé voorbij een aarzelende Copa. De start van een dol kwartiertje. Aan de overkant schiet Topka de 1-1 binnen na een vrije trap van Beveren. Lang staat deze score niet op het bord want slechts één minuut later maakt Bancé, alweer hij, er 1-2 van. Zwak verdedigen van Beveren en met een gelukje schiet hij voorbij de grabbelende Copa. Bij Beveren is Kaïper het gevaarlijkst, maar tot kansen komt het niet. Beveren neemt dan wel de wedstrijd in handen, reden tot paniek is er bij Lokeren niet.
 
Beveren moet absoluut winnen, wil het uit degradatiezorgen blijven. Vol goede moed proberen ze in het begin van de tweede helft het heft in handen te nemen, maar alweer is de grote zwakte van Beveren het creëren van kansen. Als er dan al eens eentje kansje is, wordt die niet verzilverd. De verdedigende blunders bij Beveren zijn dan wel weer talrijk aanwezig. Bancé, die ganse avond vrij mocht rond grazen in de Beverse weiden, kopte na 70 minuten de beslissende 1-3 binnen. Bij Beveren werd vlak voor het einde nog een doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel, maar veel had dat niet geholpen. Het Beverse publiek droop geleidelijk af terwijl aan de overkant het feesten al aan de gang was.
 
Beveren kon alweer niet winnen en mag zich degradatiekandidaat nummer één noemen. Geen enkele trainer die zulke slechte cijfers kan voorleggen als Dufour, maar toch blijkt een ontslag niet aan de orde. Lokeren kon eindelijk nog eens winnen en dat op het veld van buur Beveren. [AN]

Vooraf